Inloggen

Login

Hier kunt u inloggen op het platform om u in te schrijven voor een cursus. Uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft u eerder in een e-mail ontvangen.
Heeft u nog geen account? Deze wordt automatisch aangemaakt als zich voor de eerste keer inschrijft voor een cursus.


Instagram Facebook

Samen met Dr. Lennard Voogt (lector complexe pijn Hogeschool Rotterdam) organiseren wij een serie webinars over chronische pijn.

Oefentherapie is een bewezen effectieve behandeling voor mensen met knie- of heupartrose. Resultaten uit onderzoek laten zien dat verschillende vormen van oefentherapie leiden tot minder pijn en beperkingen. Oefentherapie is dan ook een centraal onderdeel van richtlijnen op het gebied van artrose. Momenteel is er in de wereld van onderzoek en behandeling van mensen met musculoskeletale pijn veel te doen over de reden waarom oefentherapie tot deze effecten leidt. Hoe kan dat? En ook: hoe kunnen we op basis van kennis over de werkingsmechanismen van oefentherapie het effect van behandelprogramma’s verder verbeteren en optimaliseren?

Jos Runhaar, als senior-onderzoeker verbonden aan het ErasmusMC en Keele University, houdt zich met dit type vragen bezig en zal tijdens dit derde webinar zijn inzichten in de werkingsmechanismen van oefentherapie bij knie-/heup artrose bespreken. Wetenschappelijke resultaten en klinische implicaties worden vervolgens bediscussieerd met Lennard Voogt, lector Complexe Pijn bij Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam.

Hieronder kunt u het webinar terugkijken:

Datum en tijd

Donderdag 9 september 2021 van 19.30 tot 21.00 uur

Kosten

Dit webinar word je gratis aangeboden door Scholing Randstad West i.s.m. het lectoraat Complexe Pijn van Hogeschool Rotterdam

Spreker

Dr. Jos Runhaar

Jos Runhaar is als senior-onderzoeker verbonden aan het ErasmusMC en Keele University

 

 

 

Dr. Lennard Voogt

Lennard Voogt is fysiotherapeut en promoveerde in 2009 aan de Universiteit voor Humanistiek op het proefschrift ‘De ervaringswereld van patiënten met chronische pijn: een empirisch-fenomenologisch onderzoek’. Momenteel is hij werkzaam als lector complexe pijn bij de Hogeschool Rotterdam.  Lennard is ook lid van de onderzoeksgroep Pain in Motion.


Deze website maakt gebruik van cookies.
Door gebruik te maken van de website, geeft u ons toestemming voor het gebruiken van deze cookies. Lees hier de privacy verklaring.