Inloggen

Login

Hier kunt u inloggen op het platform om u in te schrijven voor een cursus. Uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft u eerder in een e-mail ontvangen.
Heeft u nog geen account? Deze wordt automatisch aangemaakt als zich voor de eerste keer inschrijft voor een cursus.


Instagram Facebook

State-of-the-art en Praktische toepassingen


De manier waarop mensen betekenis geven aan hun pijn blijkt een belangrijke rol te spelen in de wijze waarop zij deze pijn ervaren en hoe zij ermee omgaan. In het wetenschappelijk onderzoek naar deze betekenisgeving wordt gesproken over ‘ziektepercepties’ en worden deze percepties als een belangrijk onderwerp van (fysiotherapeutische) diagnostiek en behandeling gezien. Fysiotherapeut-onderzoekers als Dr. Edwin de Raaij (HU) en Maaike Kragting (HR/VU) werken zowel wetenschappelijk als klinisch aan het verduidelijken van de rol van ziektepercepties in de behandeling van mensen met complexe musculoskeletale pijnklachten. Tijdens
dit webinar zullen zij spreken over hun werk en stilstaan bij vragen als: ‘wat zijn ziektepercepties en hoe ‘zien’ deze er nu precies uit?’ ‘hoe kunnen we ziektepercepties als uitgangspunt nemen voor onze behandelingen?’ en ‘wat zijn huidige en toekomstige ontwikkelingen en uitdagingen in zowel het wetenschappelijk onderzoek als de dagelijkste praktijk als het gaat om de verder integratie van ziektepercepties?’

Heeft u het webinar gemist? U kunt het hieronder terugkijken.

 Datum en tijd

Dinsdag 31 mei 2022 van 19.30 tot 21.00 uur

Kosten

Dit webinar word je gratis aangeboden door Scholing Randstad West i.s.m. het lectoraat Complexe Pijn van Hogeschool Rotterdam

Sprekers

Maaike Kragting

Maaike Kragting is sinds 1997 Fysiotherapeut. Haar werk als Fysio- en manueeltherapeut (sinds 2005) in een eerstelijns praktijk combineert zij met haar werk als Hogeschooldocent aan de opleiding Fysiotherapie van de Hogeschool Rotterdam. Daarnaast heeft zij diverse scholingen verzorgd voor fysiotherapeuten en onderzoekers en op symposia en congressen gesproken. In 2017 is zij binnen het lectoraat ‘Complexe Pijn’ een onderzoekstraject gestart naar de rol van ziektepercepties bij mensen met a-specifieke nekpijn. Binnen haar promotieonderzoek tracht zij inzicht te krijgen in de ziektepercepties van mensen met nekpijn en op welke wijze deze te beïnvloeden zijn. Hierbij kijkt zij onder andere naar de rol van zowel bewuste als onbewust leerprocessen. De verkregen inzichten worden vervolgens toegepast en onderzocht in de dagelijkse fysiotherapeutische praktijk.

Dr. Edwin de Raaij

Edwin de Raaij is sinds 1986 Fysiotherapeut. In zijn werk, in de driehoek van praktijk-onderwijs-wetenschap, heeft het BioPsychoSociaal model altijd centraal gestaan. Edwin werkt als fysio- manueel therapeut in de eerstelijns Fysiotherapie bij Wobert0-Fysio te Uden, is docent aan het Instituut voor Beweegstudie Hogeschool Utrecht en werkt als EFIC-geregistreerd pijnfysiotherapeut op de pijnpoli van het UMC Utrecht. Ook beheert hij de website pijneducatie.nl. 
Hij is gepromoveerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam op het onderwerp ‘Ziektepercepties in de Fysiotherapie’.  De invloed van je eigen gedachten en gedrag op het herstellen en voorkomen van pijn bij bewegen is daarin onderzocht. Belangrijk daarbij is dat een behandeling afgestemd wordt op wat iemand nodig heeft om verder te bewegen. Edwin houdt niet van ‘kookboek’ fysiotherapie en heeft de overtuiging dat gezondheid het vermogen is om je aan te passen.

Dr. Lennard Voogt

Lennard Voogt is fysiotherapeut en promoveerde in 2009 aan de Universiteit voor Humanistiek op het proefschrift ‘De ervaringswereld van patiënten met chronische pijn: een empirisch-fenomenologisch onderzoek’. Momenteel is hij werkzaam als lector complexe pijn bij de Hogeschool Rotterdam.  Lennard is ook lid van de onderzoeksgroep Pain in Motion.

 


Deze website maakt gebruik van cookies.
Door gebruik te maken van de website, geeft u ons toestemming voor het gebruiken van deze cookies. Lees hier de privacy verklaring.