Inloggen

Login

Hier kunt u inloggen op het platform om u in te schrijven voor een cursus. Uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft u eerder in een e-mail ontvangen.
Heeft u nog geen account? Deze wordt automatisch aangemaakt als zich voor de eerste keer inschrijft voor een cursus.


Instagram Facebook

Klachten over pijn komen niet alleen bij volwassenen veel voor maar ook bij kinderen. Pijn bij kinderen leidt vaak tot beperkingen in het dagelijks leven, het kunnen meedoen met sport en andere sociale activiteiten en gaat dan ook samen met een verlies van kwaliteit van leven. Het uitgangspunt van de behandeling van kinderen met pijn verschilt niet van die van de behandeling van volwassenen met pijn. Een goed begrip van pijn is ook voor kinderen en hun ouders van groot belang om op een goede manier hiermee om te gaan. Het kan voor hulpverleners alleen een grote uitdaging zijn om de betekenis van pijn op een goede, heldere en eenduidige manier met kinderen en hun ouders te bespreken.

Op deze uitdaging wordt in onderzoek aan de Vrije Universiteit Brussel ingegaan. Prof. Dr. Kelly Ickmans en Emma Rheel (promovendus) doen onderzoek naar de wijze waarop pijneducatie voor kinderen op een goede manier kan worden geïmplementeerd in de klinische praktijk. Tijdens deze webinar zullen zij hun klinische en wetenschappelijke inzichten met ons bespreken.

Hieronder kun je het webinar nakijken.

Datum en tijd

Let op! Woensdag 24 november 2021 van 19.30 tot 21.00 uur

Kosten

Dit webinar word je gratis aangeboden door Scholing Randstad West i.s.m. het lectoraat Complexe Pijn van Hogeschool Rotterdam

Sprekers


Kelly Ickmans

Kelly is als gepromoveerd fysiotherapeut gastprofessor in de Pain in Motion onderzoeks-groep aan de VU Brussel. Ze heeft jarenlange ervaring als fysiotherapeut in de chronische pijnrevalidatie van het VU Brussel. Ze promoveerde op het onderwerp chronische pijnrevalidatie en haar actuele wetenschappelijke activiteit situeert zich ook voor 100% in de chronische pijnproblematiek, variërend van lage rugpijn over nekpijn tot pijn bij kinderen. 

 

Emma Rheel

Emma Rheel behaalde in 2017 een Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit Gent. Na haar studies kinesitherapie voltooide ze ook de Specifieke Lerarenopleiding Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Gent. Haar interesse in het werken met en het doen van onderzoek over kinderen evolueerde vanuit verschillende stages in verschillende domeinen binnen de opleiding kinesitherapie en het actief zijn als leider in de scouts gedurende meerdere jaren. Daarnaast vergrootte haar masterscriptie over de invloed van elektronica op de fijnmotorische ontwikkeling bij kleuters haar interesse in deze materie. Sinds oktober 2018 werkt ze als doctoraatsonderzoeker binnen de onderzoeksgroep Pain in Motion (PAIN), Departement Fysiotherapie, Menselijke Fysiologie en Anatomie van de Vrije Universiteit Brussel en het Health Psychologie Lab, Departement Experimenteel-Klinische en Gezondheidspsychologie van de Universiteit Gent. Haar onderzoek richt zich op de rol van afleiding, pijnwetenschappelijke educatie en de rol van ouders in het begrijpen van veranderingen in het pijn en angstgeheugen van kinderen met chronische pijn. 

Dr. Lennard Voogt

Lennard Voogt is fysiotherapeut en promoveerde in 2009 aan de Universiteit voor Humanistiek op het proefschrift ‘De ervaringswereld van patiënten met chronische pijn: een empirisch-fenomenologisch onderzoek’. Momenteel is hij werkzaam als lector complexe pijn bij de Hogeschool Rotterdam.  Lennard is ook lid van de onderzoeksgroep Pain in Motion.

 


Deze website maakt gebruik van cookies.
Door gebruik te maken van de website, geeft u ons toestemming voor het gebruiken van deze cookies. Lees hier de privacy verklaring.