Samen met Dr. Lennard Voogt (lector complexe pijn Hogeschool Rotterdam) organiseren wij een serie webinars over chronische pijn.
Langdurig opiaatgebruik gebruik kan negatieve bijwerkingen hebben en de revalidatie van mensen met chronische pijn bemoeilijken. Voor fysiotherapeuten die werken met mensen met verschillende vormen van pijn is het van belang om kennis te nemen van de problematiek die samenhangt met langdurig opiaatgebruik. Tijdens het tweede webinar op 16 juni 2021 via Zoom bespreken Prof. Dr. Paul van Wilgen (Vrije Universiteit Brussel/Transcare) en Eglantyne Hoekstra (verpleegkundig specialist en specialist op gebied van opiaatgebruik en afbouw) deze problematiek en geven zij aan hoe zij hier in de praktijk mee omgaan.
Hieronder kun je het webinar nakijken.
Datum en tijd
Woensdag 16 juni 2021 van 19.30 tot 21.00 uur
Kosten
Dit webinar word je gratis aangeboden door Scholing Randstad West i.s.m. het lectoraat Complexe Pijn van Hogeschool Rotterdam
Sprekers
Prof. Dr. Paul van Wilgen
Paul van Wilgen is fysiotherapeut, gezondheidspsycholoog en epidemioloog. Hij werkt al meer dan twintig jaar met patiënten met chronische pijn in een multidisciplinaire setting. Hij deed onderzoek naar (behandelingen van) chronische pijn. Ook deed hij onderzoek naar samenwerkingsverbanden binnen de zorg en begeleidde hij multidisciplinaire samenwerkingsprojecten. Hij verzorgde scholing voor verschillende behandeldisciplines op het gebied van chronische pijn. Sinds 2014 is hij aangesteld als gast professor aan de Vrije Universiteit van Brussel met als aandachtsgebied chronische pijn.
Dr. Lennard Voogt
Lennard Voogt is fysiotherapeut en promoveerde in 2009 aan de Universiteit voor Humanistiek op het proefschrift ‘De ervaringswereld van patiënten met chronische pijn: een empirisch-fenomenologisch onderzoek’. Momenteel is hij werkzaam als lector complexe pijn bij de Hogeschool Rotterdam. Lennard is ook lid van de onderzoeksgroep Pain in Motion.
Eglantyne Hoekstra
Eglantyne Hoekstra is verpleegkundig specialist en specialist op gebied van opiaatgebruik en afbouw