Inloggen

Login

Hier kunt u inloggen op het platform om u in te schrijven voor een cursus. Uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft u eerder in een e-mail ontvangen.
Heeft u nog geen account? Deze wordt automatisch aangemaakt als zich voor de eerste keer inschrijft voor een cursus.


Instagram Facebook

Pijn is de meest voorkomende reden waarom mensen hulp zoeken bij een fysiotherapeut. Musculoskeletale pijn staat hoog genoteerd in lijstjes van veel voorkomende gezondheidsproblemen en stelt mensen met klachten over pijn, hun hulpverleners en de maatschappij voor grote uitdagingen.

In de afgelopen jaren is er meer aandacht gekomen voor het onderwerp pijn en is ons inzicht in de complexiteit van pijn sterk toegenomen en zijn er ook nieuwe vormen van diagnostiek en behandeling van mensen met pijn ontwikkeld. Het onderzoek naar zowel de complexe onderliggende mechanismen van pijn en de klinische implicaties hiervan voor de dagelijkse (fysiotherapeutische) praktijk gaat steeds verder en levert voortdurend nieuwe kennis op. Dit heeft belangrijke consequenties voor de fysiotherapeutische praktijk.

Om deze kennis te delen met fysiotherapeuten hebben Stichting Scholing Randstad West en Dr. Lennard Voogt (lector Complexe Pijn Hogeschool Rotterdam/Vrije Universiteit Brussel) de handen ineengeslagen en besloten om webinars te organiseren waarin innovatieve ontwikkelingen uit de wereld van zowel het onderzoek naar pijn als de klinische praktijk worden besproken en bediscussieerd. Doel van deze webinars is om nieuwe kennis snel beschikbaar te maken voor het werkveld en fysiotherapeuten in staat te stellen om op een leuke en aantrekkelijk manier ‘up-to-date’ te zijn en te blijven.  

Paul van Wilgen, Jos Runhaar en Kelly Ickmans hebben al toegezegd mee te willen werken aan onze webinar serie 'Zorg om pijn'. 

Het eerste (gratis) webinar op 24 maart 2021 via Zoom heeft als titel: Epigenetica en pijn; verre toekomst of de praktijk van morgen? Drs. Andrea Polli (Vrije Universiteit Brussel en KU Leuven) is de spreker. Andrea leidt onderzoek naar de (epi-)genetische aspecten van musculoskeletale pijn en heeft hier recent een aantal voor fysiotherapeuten interessante artikelen gepubliceerd. In dit webinar zal hij zijn inzichten delen en de praktische implicaties hiervan voor de fysiotherapeutische praktijk bediscussiëren. Voor meer informatie en aanmelden klik hier.


Deze website maakt gebruik van cookies.
Door gebruik te maken van de website, geeft u ons toestemming voor het gebruiken van deze cookies. Lees hier de privacy verklaring.