Inloggen

Login

Hier kunt u inloggen op het platform om u in te schrijven voor een cursus. Uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft u eerder in een e-mail ontvangen.
Heeft u nog geen account? Deze wordt automatisch aangemaakt als zich voor de eerste keer inschrijft voor een cursus.


Instagram Facebook

 

In samenwerking met docent Jeannette Hoftijzer hebben we Sarah Mottram, een van de grondleggers van ‘Kinetic Control’, bereid gevonden om een Webinar voor Scholing Randstad West te verzorgen.

Altijd al meer willen doen voor jouw cliënten/patiënten op het gebied van preventie en voorkomen van recidieven? Ben je nieuwsgierig hoe Kinetic Control je hierbij kan ondersteunen? Welke principes Kinetic Control hanteert en hoe je deze succesvol kunt toepassen in je praktijk? Of misschien werk je al volgens de Kinetic Control methode en wil je graag een van de grondleggers aan het woord horen? Dan heb je nu de kans om ons interessante Webinar met Sarah Mottram bij te wonen.

Gezond bewegen, bewegingskeuzes en kwaliteit van leven

Moeten we onze visie op het bewegen van mensen heroverwegen en herijken met hoe het ontstaan, voortduren en/of recidiveren van pijn en pathologie wordt beïnvloed door afwijkende bewegingscoördinatie strategieën? Hoe is dit van invloed is op het functioneren en het potentieel van een persoon om fysiek optimaal te functioneren?

Tijdens het Webinar zal Dr. Sarah Mottram de relatie tussen gezond bewegen, bewegingskwaliteit, motorische variabiliteit en kwaliteit van leven bespreken. Veranderingen in de kwaliteit van bewegen (met name hoe mensen hun lichaam aansturen) zien we  bij mensen met pijn of een pijnverleden en vergroten het risico op blessures, veranderingen in prestaties en kwaliteit van leven. Dus als pijn in het verleden een groter risico vormt op het recidiveren van klachten. Moeten wij onze interventies en fysiotherapeutische aanpak gaan veranderen? Of moeten wij als fysiotherapeuten onze dienstverlening meer gaan richten op preventie ipv op korte termijn pijnverlichting?

De gezondheid van het bewegen is een balans tussen de eisen die iemand aan zijn lichaam stelt in het dagelijks leven en het vermogen om vervolgens tot passende bewegingscoördinatie strategieën te komen. Veranderingen in de manier waarop mensen bewegen kunnen van invloed zijn op hun vermogen om lichamelijk actief te zijn hetgeen uiteindelijk van invloed is op hun algemene gezondheid en het plezier van een actief leven. Zeker nu in deze Corona pandemie eens te meer blijkt dat bewegen een belangrijke gezondheid bevorderende optie is . 

Het doel van dit webinar is om het Kinetic Control concept te verkennen, het analyseren en (her-)trainen van bewegingscoördinatie strategieën om de gezondheid van bewegen te verbeteren. En de fysiotherapeut te laten zien hoe hij/zij met Kinetic Control meer kan betekenen voor zijn clienten/patienten in het voorkomen van chroniciteit en recidieven.

Datum en tijd

Donderdag 29 april 2021 van 19.30 tot 21.00 uur

Kosten

Dit webinar wordt je gratis aangeboden door Scholing Randstad West 

Spreker


Sarah Mottram PhD

Sarah is a physiotherapist and movement performance specialist. For over 25 years she has worked in the field as a clinician, author, researcher, academic, and educator. Sarah was a founding Director of Kinetic Control and Comera Movement Science. Her passion is about changing the quality of life through science and the art of retraining movement. She has explored how the way people move and coordinate movement influence how they use their body to engage with life. She will be sharing insights from her PhD and lifetime work 'The Health of Movement. Recognising Movement Choices in Individuals for Long-Term Health’.

Sarah is keen to share this science with Physiotherapists so they can improve the health of their movement in their clients. Sarah embraces movement coaching in her programme and works at The Movement Works https://www.themovementworks.co.uk 


Deze website maakt gebruik van cookies.
Door gebruik te maken van de website, geeft u ons toestemming voor het gebruiken van deze cookies. Lees hier de privacy verklaring.