Inloggen

Login

Hier kunt u inloggen op het platform om u in te schrijven voor een cursus. Uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft u eerder in een e-mail ontvangen.
Heeft u nog geen account? Deze wordt automatisch aangemaakt als zich voor de eerste keer inschrijft voor een cursus.


Instagram Facebook

Als onderdeel van onze leerlijn perifere neuropathieën bieden we een webinar van 45 minuten aan met als thema het ‘tarsaal tunnel syndroom’ (TTS). Het TTS is een perifeer neurogeen entrapment ter hoogte van de mediale zijde van het enkelgewricht. Deze pathologie wordt niet altijd even goed herkend en hoort bij de differentiaaldiagnostiek van plantaire hielpijn. Tijdens dit Webinar wordt ingegaan op de anatomie van de tarsale tunnel en de symptomatologie waarmee een patiënt zich presenteert. De evidentie van specifieke klinische testen gericht op het TTS zal worden besproken. Het ruimere kader van het neurologisch onderzoek zal hier ook worden geschetst. Afrondend wordt ingegaan op de evidentie rond het conservatief (en chirurgisch) beleid van het tarsale tunnel syndroom.

Doelstellingen

Na het volgen van dit Webinar: 

  • Heeft u kennis van de anatomie van de tarsale tunnel en de anatomische varianten;
  • Kent u de pathofysiologie en risicofactoren van het tarsaal tunnel syndroom;
  • Kent u de klinische presentatie van het tarsaal tunnel syndroom;
  • Kent u manuele onderzoekstechnieken om het vermoeden van een tarsaal tunnel syndroom te bevestigen
  • Heeft u kennis van de rol van zenuwglijdingsoefeningen in de behandeling van het tarsaal tunnel syndroom.

Datum en tijd

 

Kosten

€ 25

Accreditatie

 

Docent

Kristof De Corte specialiseerde zich in de orthopedische manuele therapie aan de postacademische opleiding van de UGent. Hij  verzorgt hier al vele jaren cursussen rond het thema neuropathische pijn en radiculair syndroom. Sinds 2000 werkt hij als zelfstandig kinesitherapeut in een eigen praktijk in Halle (Kempen) en Kristof is sinds 2004 is als docent  betrokken bij de postgraduaatsopleiding Musculoskeletale kinesitherapie van de UGent.


Deze website maakt gebruik van cookies.
Door gebruik te maken van de website, geeft u ons toestemming voor het gebruiken van deze cookies. Lees hier de privacy verklaring.