Inloggen

Login

Hier kunt u inloggen op het platform om u in te schrijven voor een cursus. Uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft u eerder in een e-mail ontvangen.
Heeft u nog geen account? Deze wordt automatisch aangemaakt als zich voor de eerste keer inschrijft voor een cursus.


Instagram Facebook

Aantal cursusdagen: 2

In de dagelijkse praktijk staat een actieve aanpak van patiënten centraal. Oefentherapie, stabiliteitstraining, corestability vormen een centrale rol in ons behandelplan. Als fysiotherapeuten zijn wij DE specialist op dit gebied en moeten ons onderscheiden ten opzichte van Personal Trainers, sporttherapeuten en revalidatie trainers. Maar hoe specialistisch bieden wij oefentherapie aan, halen wij het maximale uit onze kennis om ons te onderscheiden met deze oefenvormen?

In deze cursus wordt de fysiotherapeut geleerd het maximale rendement uit oefentherapie te halen bij cliënten met langdurige pijnklachten, terugkerende klachten ten aanzien van bewegen en bij blessurepreventie.

Welke veranderingen in de aansturing van musculatuur zien we bij mensen met pijnklachten, kunnen we een dominante spierfunctie bij sporters voorkomen, hoe maken we oefeningen zo specifiek mogelijk voor onze patiënten. Dit zijn vragen die beantwoord worden in deze cursus.

Doelstelling

De cursist vormt zich een kritische blik op de specificiteit van stabiliteitstraining in de hedendaagse fysiotherapie praktijk en heeft inzicht in de mogelijkheden om stabiliteit en aansturing van spieren specifiek op te trainen.

Doelgroep

De cursus is geschikt voor (sport)fysiotherapeuten en manueeltherapeuten die een actieve benadering hebben in hun handelen. De cursus is zeer geschikt voor mensen die werken aan blessure preventie, zowel in de sportwereld als op het gebied van arbeid.

Aanvangsniveau

Fysiotherapeut met kennis van functionele anatomie

Studiebelasting

14 contacturen

Accreditatiepunten

15 punten voor het register Algemeen Fysiotherapeut en Sportfysiotherapeut. De cursus is ook geaccrediteerd voor het Keurmerk Fysiotherapie

Didactische werkwijze

Theoretische uiteenzetting zal afgewisseld worden met een praktische demonstratie van oefentherapie. Per stabiliserende spiergroep zal gedemonstreerd worden hoe deze spiergroep te faciliteren en hoe progressie aan te brengen in de oefentherapie. Er wordt ruimschoots tijd besteed aan het praktiseren van de aangeboden oefenstof, we vragen een actieve bijdrage van de cursist.

Studiemateriaal

Reader, 

Sportkleding wordt aanbevolen

Prijs

t/m 20 deelnemers € 3975,- inclusief B.T.W., exclusief reis- en verblijfskosten docent

Docent

 

Jeannette Hoftijzer is fysiotherapeut en manueeltherapeut. Zij is mede ontwikkelaar van “The Performance Matrix®”, Movement Solutions UK.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.
Door gebruik te maken van de website, geeft u ons toestemming voor het gebruiken van deze cookies. Lees hier de privacy verklaring.