Prettig Dichtbij Leren

Inloggen

Login

Hier kunt u inloggen op het platform om u in te schrijven voor een cursus. Uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft u eerder in een e-mail ontvangen.
Heeft u nog geen account? Deze wordt automatisch aangemaakt als zich voor de eerste keer inschrijft voor een cursus.


Facebook Twitter

De lezing 'SpeelTaal / De Stem van de Spreker' wordt kosteloos door Scholing Randstad West georganiseerd voor logopedisten. Op deze avond zal Jorinde Bernouw zich aan u voorstellen. Jorinde is onze contactpersoon logopedie en zij zal dit jaar drie cursussen specifiek voor logopedisten organiseren. Alex Boon zal de eerste cursus voor zijn rekening nemen. In deze lezing laat hij u alvast kennismaken met zijn werkwijze.

  foto's: Pim Geerts

Alex Boon heeft als logopedist 20 jaar in het speciaal onderwijs gewerkt. In de laatste jaren van zijn loopbaan als schoollogopedist vatte hij zijn ervaringen en principes samen in een methodiek die hij SpeelTaal noemde.
Naast zijn werkzaamheden als schoollogopedist ontwikkelde hij zich verder tot coach en trainer voor sprekers op het gebied van stem, spraak en taal. Het is zijn doel om in zo kort mogelijke tijd een zo groot mogelijke vooruitgang te realiseren bij een spreker op het gebied van spreken, communiceren of presenteren.
Om zijn doelen te bereiken baseert Alex zich op fysieke principes en werkt hij toe naar de concrete werksituatie van de spreker. 

De lezing gaat over twee onderwerpen: SpeelTaal en De Stem van de Spreker. De twee werkwijzen worden niet alleen besproken maar ook samen met jullie ervaren via sprekende voorbeelden. 

Speeltaal

SpeelTaal neemt als uitgangspunt: het werken aan de taalontwikkeling bij kinderen zou in het dagelijks leven overal plaats moeten kunnen vinden, of de kinderen nu thuis of op school zijn.

Alex brengt met SpeelTaal creativiteit en dynamiek in de behandeling van kinderen met taalproblemen. Taal komt tot ontwikkeling, bij elk kind op eigen manier. SpeelTaal maakt gebruik van de natuurlijke dynamiek waarbinnen kinderen van alle leeftijden taalvaardigheid opdoen tijdens het spelen met elkaar en volwassenen. Spelen, denken, fantaseren, bewegen, luisteren en spreken worden als interactieve elementen ingezet om de taalontwikkeling te stimuleren: alles geordend via de logopedische uitgangspunten en principes. 

De Stem van de Spreker

Beperkingen in de spreekvaardigheid van een spreker kunnen de persoonlijke en professionele ontwikkeling belemmeren. Dat inzicht, in combinatie met de kennis en vaardigheden van een logopedist kan aanleiding zijn om voor een breder perspectief te kiezen: een extra stap om professionele sprekers te laten groeien in hun verbale expressiemogelijkheden. In deze lezing laat Alex logopedisten kennis maken met praktische vaardigheden (ontdekken, oefenen, trainen) die hij inzet om het vocaal/verbaal functioneren van sprekers te verbeteren. Met als doel de expressie, communicatie en presentatie van professionele sprekers in kwaliteit te doen toenemen.

Aanmelden en kosten 

U wordt verzocht om u via de button aan te melden voor deze lezing. Er zijn geen kosten aan deze lezing verbonden. Mocht u onverhoopt verhinderd zijn, nadat u zich aangemeld hebt, verzoeken wij u dringend om u per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. af te melden.

Accreditatie

Geaccrediteerd voor 2 punten ADAP Logopedie 

Datum en locatie

De lezing wordt gehouden op donderdag 29 maart 2018 in Theater Koningshof, Uiverlaan 20, 3145 XN Maassluis. U kunt tegenover het theater gratis parkeren.

Tijd

19.30 uur tot 21.30 uur. Ontvangst met koffie/thee vanaf 19.00 uur. 

Spreker

  

Alex Boon is sinds 1984 logopedist. Hij specialiseerde zich op het gebied van stem, spraak en taal als communicatief en creatief middel binnen veeleisende beroepsgroepen. Hij werkte samen met de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) aan de vormgeving van de Werelddag van de Stem in Nederland en ontwikkelde voor de Hogeschool Utrecht de studietrajecten “SpeelTaal” en “de Fysieke Stem”.
Als stem- en spraakdocent is hij actief binnen zijn onderneming ‘Rond Je Stem’ en voor verschillende bureaus, opleidingen, bedrijven en instellingen.