Prettig Dichtbij Leren

Inloggen

Login

Hier kunt u inloggen op het platform om u in te schrijven voor een cursus. Uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft u eerder in een e-mail ontvangen.
Heeft u nog geen account? Deze wordt automatisch aangemaakt als zich voor de eerste keer inschrijft voor een cursus.


Facebook Twitter

Scholing Randstad West organiseert deze lezing over het stimuleren van bewegen naar gezondheid in samenwerking met het KNGF .

Klik hier voor de presentatie van de lezing in Rotterdam Brainpark op 12-6-2018

Het is vanzelfsprekend en iedereen weet het: onvoldoende bewegen kan de gezondheid schaden. En omgekeerd: veel bewegen kan de gezondheid bevorderen.Gezond beweeggedrag is bewezen effectief voor het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2, osteoporose, vallen bij ouderen, borst- en dikke darmkanker en depressie.  De overheid doet er veel aan om burgers verantwoordelijkheid te laten nemen voor hun gezondheid. Via mediacampagnes worden mensen aangezet tot gezonder leven.

Vele organisaties, vaak gesteund door de overheid, proberen mensen aan het bewegen te krijgen. Maar alle moeite ten spijt, ze komen niet in beweging of ze houden het niet vol. Dat heeft gevolgen voor de gezondheid van de individuele mensen en voor de volksgezondheid als geheel. Het overlijdensrisico neemt toe en de zorgkosten stijgen.
De wetenschappelijke literatuur geeft een goed overzicht van de lichamelijke gevolgen van onvoldoende bewegen en van factoren die verklaren waarom het moeilijk is om een gezondere levensstijl aan te houden en aan te blijven houden.

Tijdens deze lezing wordt ingegaan op voor fysiotherapeuten relevante aspecten van gezond en ongezond beweeggedrag:

  • Er wordt een overzicht gegeven van gezondheidsproblemen als gevolg van onvoldoende bewegen en als gevolg van sedentair gedrag
  • Er wordt ingegaan op voor fysiotherapeuten bruikbare gedragsmodellen om (beweeg) gedrag te beïnvloeden. Daarbij worden tools aangereikt om beweeggedrag te meten en te stimuleren. Het gedragsveranderingsmodel van Michie staat daarbij centraal.
  • Er wordt ingegaan op het stimuleren van gezond beweeggedrag bij specifieke doelgroepen: mensen met Diabetes type II, mensen met (dreigende) hart en vaatziekten en mensen met artrose

Toegang en kosten

De lezing is kosteloos toegankelijk voor leden van het KNGF. Er wordt wel € 25,- in rekening gebracht als u zich aangemeld heeft, maar niet komt opdagen zonder u af te melden. Het drankje na de lezing is voor uw eigen rekening.

Niet leden betalen € 50,-.

Wilt u zo vriendelijk zijn om uw KNGF lidmaatschapspas mee te nemen? Deze wordt gescand bij binnenkomst.

Accreditatie

Wordt aangevraagd voor het register Algemeen Fysiotherapeut.

Data en locaties

Maandag 4 juni 2018 Fidei et Arti, Pastoor Hellemonsstraat 1,
4731 HV Oudenbosch
Dinsdag 12 juni 2018 Novotel Rotterdam Brainpark, K.P. van der Mandelelaan 150,
3062 MB Rotterdam
Donderdag 21 juni 2018 Theater Koningshof, Uiverlaan 20,
3145 XN Maassluis

Tijd

19.30-21.45 uur. Ontvangst met thee en koffie vanaf 19.00 uur.

Spreker

Maarten Schmitt voltooide zijn masteropleiding Fysiotherapie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hij promoveerde in 2010 aan de faculteit geneeskunde van de Universiteit Utrecht op het proefschrift 'Understanding Functioning and Health in Patients with Whiplash Associated Disorders'. Hij combineerde zijn werk als fysiotherapeut lange tijd met lesgeven op Hogeschool Utrecht. Sinds juni 2016 is hij lector Bewegen naar Gezondheid bij Kenniscentrum Zorginnovatie.

Deze website maakt gebruik van cookies.
Door gebruik te maken van de website, geeft u ons toestemming voor het gebruiken van deze cookies. Lees hier de privacy verklaring.