Prettig Dichtbij Leren

Inloggen

Login

Hier kunt u inloggen op het platform om u in te schrijven voor een cursus. Uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft u eerder in een e-mail ontvangen.
Heeft u nog geen account? Deze wordt automatisch aangemaakt als zich voor de eerste keer inschrijft voor een cursus.


Facebook Twitter

Scholing Randstad West organiseert de lezing 'Beoordelen van bewegingskwaliteit in de praktijk, een multidimensionaal perspectief' in samenwerking met het KNGF. Spreker is Bart Dingenen.

Hoe evalueren we als fysiotherapeut beweging in de klinische praktijk? Hoe moeten we dan uiteindelijk een beweging interpreteren in functie van het individu dat voor ons staat? Welke zijn de meeste efficiënt werkende manieren om een beweging bij te sturen of aan te leren, vanuit een motorisch leren perspectief? En is het überhaupt wel nodig om een beweging te veranderen, als we een grondig klinisch redeneer proces gaan volgen?

Vanwege de verschillende visies die er vandaag de dag bestaan over al deze aspecten, en de wetenschappelijke literatuur die zich meestal richt op een groepsaanpak, is het voor een fysiotherapeut soms erg verwarrend om hierop een éénduidig antwoord te bieden in de klinische praktijk, waarbij er met een individu gewerkt wordt.

In deze lezing zal Bart Dingenen met een kritische en genuanceerde visie een antwoord trachten te geven op bovenstaande vragen. Enkele theoretische concepten worden met concrete voorbeelden in de praktijk omgezet, zodat de fysiotherapeut ook direct deze zaken kan toepassen in de praktijk.

Artikel

Klik hier voor het artikel 'The assessment of movement health in clinical practice: A multidimensional perspective' van Bart Dingenen voor meer meer verdieping over de behandelde stof in de lezing.

Doelstellingen

  • De deelnemer begrijpt het belang van bewegen in breed perspectief bij het functioneren van de mens
  • De deelnemer heeft kennis van verschillende modellen die er bestaan om bewegingskwaliteit te beoordelen
  • De deelnemer krijgt kennis van de Dynamic System Theory, om een bewegingsuitkomst goed te kunnen interpreteren
  • De deelnemer kan op basis van een nieuw klinisch redeneer model een goede interpretatie geven aan een bewegingsuitkomst, binnen een multi-dimensioneel kader
  • De deelnemer kent de voornaamste principes vanuit het motorisch leren om bewegingen te optimaliseren
  • De deelnemeris in staat om vanuit deze theoretische aanschouwingen praktische voorbeelden uit te werken

Programma

19.30-20.30 uur
  • Wat is de rol van beweging binnen ons beroep als fysiotherapeut?
  • Hoe evalueren we bewegingskwaliteit?
  • Hoe interpreteren we bewegingskwaliteit?
  • Welke principes kunnen we toepassen bij een interventie om beweging te optimaliseren?
20.30-20.45 uur Koffie/thee pauze
20.45-21.45 uur Praktische voorbeelden

Toegang en kosten

De lezing is kosteloos toegankelijk voor leden van het KNGF. Er wordt wel € 25,- in rekening gebracht als u zich aangemeld heeft, maar niet komt opdagen zonder u af te melden. Het drankje na de lezing is voor uw eigen rekening.

Niet leden betalen € 25,-.

Wilt u zo vriendelijk zijn om uw KNGF lidmaatschapspas mee te nemen? Deze wordt gescand bij binnenkomst.

Accreditatie

2 punten voor het register Algemeen Fysiotherapeut.

Data en locaties

Donderdag 6 september 2018 Theater Koningshof, Uiverlaan 20, 3145 XN Maassluis
Donderdag 13 september 2018 Novotel Rotterdam Brainpark, K.P. van der Mandelelaan 150, 3062 MB Rotterdam
Dinsdag 25 september 2018 Fidei et Arti, Pastoor Hellemonsstraat 1, 4731 HV Oudenbosch

Tijd

19.30-21.45 uur. Ontvangst met thee en koffie vanaf 19.00 uur.

Spreker

Dr. Bart Dingenen is deeltijds werkzaam als kinesitherapeut in groepspraktijk Motion to Balance te Genk. Binnen deze praktijk richt Bart zich voornamelijk op de revalidatie van sportgerelateerde blessures van het onderste lidmaat. Verder is Bart werkzaam als postdoctoraal onderzoeker en docent aan de Universiteit Hasselt. In september 2015 vervolledigde Bart een doctoraatsproject aan de KU Leuven waarbij statische en dynamische posturale controle metingen werden uitgevoerd bij gekwetste personen (retrospectieve studies na VKB letsels en chronische enkelinstabiliteit) en niet-gekwetste personen (cross-sectionele en prospectieve studies in relatie tot knie- en enkelpathologie). Zijn huidige onderzoekslijnen gaan verder in op VKB problematiek en overbelasting blessures van het onderste lidmaat.


Deze website maakt gebruik van cookies.
Door gebruik te maken van de website, geeft u ons toestemming voor het gebruiken van deze cookies. Lees hier de privacy verklaring.