Prettig Dichtbij Leren

Inloggen

Login

Hier kunt u inloggen op het platform om u in te schrijven voor een cursus. Uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft u eerder in een e-mail ontvangen.
Heeft u nog geen account? Deze wordt automatisch aangemaakt als zich voor de eerste keer inschrijft voor een cursus.


Facebook Twitter

Docenten

Zoek docent:

Cor Langedijk, MHA

cor-langedijk-mha

Cor Langedijk is mede-eigenaar van CorBizz, een bedrijf gespecialiseerd in het begeleiden van verandertrajecten en is daarnaast de afgelopen jaren in de functie van directeur VCP nauw betrokken geweest bij de vormgeving en implementatie van de Wmo vanuit cliëntenperspectief. Cor is momenteel werkzaam als programmaleider ‘Zorg Verandert’. Hij heeft in 2008 een Master Health Administration afgerond aan de Universiteit van Tilburg en heeft zich tijdens deze studie verdiept in de klantgerichtheid van zorgaanbieders. Cor heeft een zestal jaren gewerkt bij het KNGF, is jarenlang een actief regionaal bestuurder geweest in Zuid-Holland en was tot 1 juli 2001 werkzaam als fysiotherapeut bij AdFysio De Lier.

Corjan Hagendijk

corjan-hagendijk

Corjan Hagendijk is docent Fysiotherapie Hogeschool Rotterdam en werkzaam als fysiotherapeut bij Laurens in Rotterdam.

Dick Egmond

dick-egmond

Dick Egmond is fysiotherapeut, manueeltherapeut, docent manuele therapie en – samen met Ruud Schuitemaker - auteur van het standaardwerk 'Extremiteiten, manuele therapie in enge en ruime zin, 11e druk Egmond, Schuitemaker, BSL Houten 2014'. Hij is directeur/schoolleider en docent manuele therapie bij IFAMT (Institut für Angewandte Manuelle Therapie) in Duitsland (standort Wolfsburg). De opleiding vindt plaats in vele grote steden in Duitsland). Het leerboek Extremiteiten kent ook een Duitse vertaling (Elsevier). Dick bemoeit zich momenteel met het oprichten van een schoudernetwerk in Berlijn.

Dr. Annelies Pool

dr-annelies-pool

Annelies Pool is werkzaam als wetenschappelijk onderzoeker bij MOVE research institute of human movement bij de Faculty of Movement Sciences, Vrije Universiteit Amsterdam. Vele onderzoeken, o.a betreffende de biomechanica van het bekken en peripartum bekkenpijn, hebben geresulteerd in een proefschrift. In 2003 is Annelies gepromoveerd. Zij werkt tevens 1 dag in de week in paramedisch centrum Impact in Zoetermeer en is lid van het bestuur van het International Federation of Orthopaedic Manipulative Physical Therapists (IFOMPT).

 

Dr. Bart Dingenen

dr-bart-dingenen

 

Dr. Bart Dingenen is deeltijds werkzaam als kinesitherapeut in groepspraktijk Motion to Balance te Genk. Binnen deze praktijk richt Bart zich voornamelijk op de revalidatie van sportgerelateerde blessures van het onderste lidmaat. Verder is Bart werkzaam als postdoctoraal onderzoeker en docent aan de Universiteit Hasselt. In september 2015 vervolledigde Bart een doctoraatsproject aan de KU Leuven waarbij statische en dynamische posturale controle metingen werden uitgevoerd bij gekwetste personen (retrospectieve studies na VKB letsels en chronische enkelinstabiliteit) en niet-gekwetste personen (cross-sectionele en prospectieve studies in relatie tot knie- en enkelpathologie). Zijn huidige onderzoekslijnen gaan verder in op VKB problematiek en overbelasting blessures van het onderste lidmaat.

Dr. Ben van Cranenburgh

dr-ben-van-cranenburgh

Ben van Cranenburgh studeerde geneeskunde in Amsterdam en werkte daarna vele jaren als wetenschappelijk onderzoeker bij het Centraal Instituut voor Hersenonderzoek. Hij is gepromoveerd op een neurofysiologisch onderwerp (“Neuronal Firing Patterns” ). Bij het Revalidatie Centrum Amsterdam verrichte hij klinisch onderzoek naar neuropsychologische functiestoornissen bij CVA patiënten. In 1987 richtte hij het instituut voor toegepast neurowetenschappen op (Stichting ITON, Haarlem), waar hij tot op heden werkzaam is.

Dr. Isabel Baert

dr-isabel-baert

Isabel Baert is manueel therapeute, werkzaam als post-doctoraal onderzoeker in de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie van de Universiteit Antwerpen. Zij maakt deel uit van de internationale onderzoeksgroep “Pain in Motion” en haar onderzoeksexpertise ligt met name op de functionele evaluatie van patiënten met osteoartrose vóór en na het plaatsen van een totale gewrichtsprothese en op de rol van een veranderde centrale pijnverwerking.

Dr. Jan Pool

dr-jan-pool

Jan Pool is epidemioloog en senior onderzoeker bij het lectoraat Leefstijl & Gezondheid van de Faculteit Gezondheidszorg aan de Hogeschool Utrecht en is als docent verbonden aan de Master Fysiotherapie. Binnen het lectoraat biedt hij ondersteuning aan het onderzoek van de promovendi en draagt zorg voor de verbinding masteronderwijs-lectoraat. Hij is in 2007  gepromoveerd aan de VU Amsterdam op een onderzoek naar de effectiviteit van fysiotherapeutische interventies bij patienten met nekklachten en een onderzoek naar klinimetrische eigenschappen van veel gebruikte testen en vragenlijsten bij patienten met nekklachten. In 2013 ontving hij de David Lamb Award voor dit onderzoek van de International Federation of Orthopedic Manipulative Physical Therapist (IFOMPT).
Hij werkt nog 1 dag in de week in de praktijk bij het Paramedisch Centrum Impact te Zoetermeer.

Dr. Jan-Paul van Wingerden

dr-jan-paul-van-wingerden

Jan-Paul van Wingerden promoveerde in 2009 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In zijn proefschrift ‘Functional Anatomy in Low Back Rehabilitation: Balance in the Biopsychosocial Model’ verdedigt Jan Paul van Wingerden het belang van functionele anatomie in de behandeling van chronische a-specifieke lage rug en bekkenklachten. Jan Paul van Wingerden is directeur van het Spine & Joint Centre in Rotterdam.

Dr. Jorn Hogeweg

dr-jorn-hogeweg

Jorn Hogeweg is directeur van het PELS instituut. Daarnaast is hij docent bij het Instituut voor Toegepaste Neurowetenschappen (ITON). Hij heeft jarenlange ervaring met begeleiding van mensen en weet hoeveel hobbels je soms moet nemen voordat je slaagt. Maar ook: hoe bevredigend het kan zijn als je je plek gevonden hebt. Sinds 1997 coördineert hij als trajectbegeleider de re-integratie trajecten van arbeidsgehandicapten, met name whiplash-patiënten (maar ook burn-out, rsi en chronische vermoeidheid). Hij is fysiotherapeut, neuropsycholoog en psychodramatherapeut. In 1995 promoveerde Jorn op pijndrempelonderzoek.

Dr. Lennard Voogt

dr-lennard-voogt

Lennard Voogt is fysiotherapeut en promoveerde in 2009 aan de Universiteit voor Humanistiek op het proefschrift ‘De ervaringswereld van patiënten met chronische pijn: een empirisch-fenomenologisch onderzoek’. Momenteel is hij werkzaam als hoofddocent Fysiotherapie op de Hogeschool Rotterdam als programma leider onderzoeksagenda ‘chronische musculoskeletale pijn in de fysiotherapeutische praktijk’. Lennard is ook lid van de onderzoeksgroep Pain in Motion.

Dr. Nick van der Horst

dr-nick-van-der-horst

Dr. Nick van der Horst behaalde zijn diploma fysiotherapie in 2007 aan de Hogeschool Utrecht. Hij werkte 10 jaar lang als sportfysiotherapeut/echografist/docent bij het Academie Instituut te Utrecht. Momenteel is hij als sportfysiotherapeut en hoofd van de medische staf betrokken bij Go Ahead Eagles in Deventer. Zijn onderzoeks-activiteiten zijn gefocust op de voetbal-medische zorg. In 2017 behaalde hij zijn doctoraal na het verdedigen van zijn proefschrift ‘Prevention of hamstring injuries in male soccer’.

Dr. Rico Schuijers

dr-rico-schuijers

Rico Schuijers is sportpsycholoog. Hij heeft sportpsychologie in Nijmegen gestudeerd en is in 1990 een eigen bedrijf begonnen (Protask). Daarnaast heeft hij van 1996 tot 2003 aan zijn promotie gewerkt aan de Sporthochschule van Keulen in Duitsland, alwaar hij in 2003 promoveerde. Hij was van 2008 - 2010 voorzitter van de Vereniging voor SportPsychologie in Nederland en is voormalig lid van de Managing Council van de International Society of Sport Psychology. Lees verder>>

Dr. Roger Kerry

dr-roger-kerry

Dr. Roger Kerry is Associate Professor in the Faculty of Medicine and Health Sciences at the University of Nottingham, UK. He is a Chartered Physiotherapist, and an honorary Fellow of the UK’s Musculoskeletal Association of Chartered Physiotherapists. His main clinical research interests have been in adverse events and physiotherapy interventions of the head and neck, particularly on the causal nature of the interventions. Roger is a member of several international working groups related to best practice for the management of head and neck pain. Roger is also undertaking research activity in the Philosophy of Science, investigating the nature of causation in evidence-based healthcare, and this was the focus of his PhD. He is well- published in these areas and has been an invited speaker at numerous international conferences. Roger has won several teaching awards, including two prestigious Lord Dearing Awards for Teaching & Learning following his work on the use of social media in education.

 

Dr. Toby Hall

dr-toby-hall

Toby Hall is a Specialist Musculoskeletal Physiotherapist (as awarded by the Australian College of physiotherapists in 2007), graduating in the UK in 1985, followed by an MSc in 1996 and PhD in 2010. He holds the position of Adjunct Associate Professor at Curtin University. Toby has presented at many conferences, published many book chapters and published more than 90 peer-reviewed articles relating to cervicogenic headache, neural tissue disorders and other topics.

Drs. Anneleen Malfliet

drs-anneleen-malfliet

Anneleen haalde in 2013 haar masterdiploma in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (fysiotherapie) aan de Universiteit Gent. Sinds oktober 2018 is zij tevens gepromoveerd aan de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Gent binnen een onderzoek met specifieke focus op chronische spinale pijn. Ze is lid van de internationale onderzoeksgroep Pain in Motion, heeft uitgebreide doceerervaring over chronische pijn en gaf al meermaals cursussen over dit onderwerp in binnen- en buitenland. Haar actuele wetenschappelijke activiteit situeert zich volledig binnen de chronische pijnproblematiek, met specifieke aandacht voor slaapproblemen en nutritionele aspecten. Anneleen is auteur van 22 internationale peer-reviewed publicaties (10 papers als eerste auteur), waarvan haar promotie-onderzoek recent in JAMA Neurology werd gepubliceerd. Daarnaast is ze tevens actief als vrijwillig fysiotherapeut in het Universitair Ziekenhuis Brussel, waar zij op wekelijkse basis patiënten met chronische pijn behandeld.

Drs. Gerard van der Poel

drs-gerard-van-der-poel

Drs. Gerard van der Poel is inspanningsfysioloog/bewegingswetenschapper en docent in vele post HBO nascholingen voor fysiotherapeuten en bij verschillende Master Opleidingen Sportfysiotherapie. Gerard is tevens auteurs van meerdere Inspanningsfysiologieboeken.

Drs. Jochem van Schalkwijk

drs-jochem-van-schalkwijk

Drs. Jochem van Schalkwijk is fysiotherapeut, manueel therapeut en bewegingswetenschapper.

Drs. Luuk Sietsma

drs-luuk-sietsma

Luuk Sietsma is manager psychomotorische therapie (Hogelschool Windesheim) en eigenaar van KwaTalent.

Drs. Patrick van der Molen

drs-patrick-van-der-molen

Patrick van de Molen is neuropsycholoog, sportpsycholoog, bewegingswetenschapper en fysiotherapeut