Inloggen

Login

Hier kunt u inloggen op het platform om u in te schrijven voor een cursus. Uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft u eerder in een e-mail ontvangen.
Heeft u nog geen account? Deze wordt automatisch aangemaakt als zich voor de eerste keer inschrijft voor een cursus.


Instagram Facebook

Docenten

  • Zoek docent

Angela James

Angela James, B App Sc (Physio), Post Grad Cert (Pelvic Floor Rehab), Masters in Clinical Physiotherapy is the founder of Sydney Pelvic Clinic and specialises in Men’s and Women’s Pelvic Health. Angela uses an evidence-based and integrated approach to help her patients achieve optimal levels of pelvic health. Her number one goal is to achieve successful outcomes for her patients. She is equally passionate about teaching fellow physiotherapists and promoting the role of pelvic physiotherapy to the community.

She has taught The Pregnant Pelvis course throughout Australia since 2012, and consistently receives outstanding feedback from participants.Angela is an active member of the Australian Physiotherapy Association (APA), Continence Women’s Health Group, Continence Foundation of Australia and she sits on the New South Wales APA Education Sub Advisory Committee. Angela is mum to two boys and understands firsthand the changes a woman’s pelvis undergoes during pregnancy, birth and post birth.

 

Anke Claes

Anke Claes is master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, werkzaam als mandaat-assistente op de Universiteit Antwerpen. Haar onderzoeksdomein omvat de revalidatie na een gewrichtsprothese van zowel de schouder, de knie, als de heup. Naast onderzoek geeft Anke ook les in verschillende musculoskeletale vakken aan de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie.

 

Anneleen Gebruers

Anneleen Gebruers studeerde kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan de KULeuven en is werkzaam te UZ Leuven. Hier werkt ze enerzijds klinisch binnen de oncologische revalidatie en anderzijds coördineert ze een project rond het ontwikkelen van een operationeel zorgpad om revalidatie zo vroeg mogelijk op te starten bij een oncologische problematiek. Haar achtergrond als psychomotorisch therapeut ervaart ze als een grote meerwaarde binnen dit domein.

 

Arjan Sterk Msc

Arjan is bewegingswetenschapper en fysiotherapeut. Binnen zijn eigen bedrijf, MotionPower begeleidt hij (top) sporters en patiënten met het verhogen van de belastbaarheid en pieken op bepalende momenten. Arjan is daarnaast fanatiek hardloper en wielrenner.

Copyright foto: Rachel den Boer fotografie

 

Barry Assen

Barry Assen is bewegingswetenschapper (M.Sc.), arbeidspsycholoog (M.Sc.) en geaccrediteerd SPORTPSYCHOLOOG VSPN®. In zijn praktijkwerk als sportpsycholoog begeleidt hij sporters en high performers bij het leveren van optimale prestaties.

Daarnaast is hij werkzaam als docent bij de opleidingen fysiotherapie en sportkunde van de Hanzehogeschool Groningen, waar hij lesgeeft in o.a. medisch-biologische vakken en in sportpsychologie. Zijn werkwijze is gebaseerd op een stevig wetenschappelijk fundament. Tijdens scholingen hanteert hij een praktische aanpak, zodat de wetenschappelijke kennis kan worden toegepast in het praktijkwerk van de fysiotherapeut.

 

Dr. An de Groef

An De Groef is manueel therapeut. Tijdens haar PhD aan KU Leuven (België) coördineerde ze verschillende studies over de behandeling van schouderklachten tijdens en na de behandeling van borstkanker. Op dit moment is An De Groef FWO postdoctoraal onderzoeker aan KU Leuven en UAntwerpen. Haar onderzoek en onderwijs situeert zich rond revalidatie tijdens en na kankerbehandeling, met een bijzonder interesse in pijn. Binnen UZ Leuven is An De Groef werkzaam als manueel therapeut en coördineert ze mee (klinische) projecten rond oncologische revalidatie.

 

Dr. Anneleen Malfliet

Anneleen haalde in 2013 haar masterdiploma in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (fysiotherapie) aan de Universiteit Gent. Sinds oktober 2018 is zij tevens gepromoveerd aan de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Gent binnen een onderzoek met specifieke focus op chronische spinale pijn. Ze is lid van de internationale onderzoeksgroep Pain in Motion, heeft uitgebreide doceerervaring over chronische pijn en gaf al meermaals cursussen over dit onderwerp in binnen- en buitenland.

Haar actuele wetenschappelijke activiteit situeert zich volledig binnen de chronische pijnproblematiek, met specifieke aandacht voor slaapproblemen en nutritionele aspecten. Anneleen is auteur van 22 internationale peer-reviewed publicaties (10 papers als eerste auteur), waarvan haar promotie-onderzoek recent in JAMA Neurology werd gepubliceerd. Daarnaast is ze tevens actief als vrijwillig fysiotherapeut in het Universitair Ziekenhuis Brussel, waar zij op wekelijkse basis patiënten met chronische pijn behandeld.

 

Dr. Bart Dingenen

Dr. Bart Dingenen is deeltijds werkzaam als kinesitherapeut in groepspraktijk Motion to Balance te Genk. Binnen deze praktijk richt Bart zich voornamelijk op de revalidatie van sportgerelateerde blessures van het onderste lidmaat. Verder is Bart werkzaam als postdoctoraal onderzoeker en docent aan de Universiteit Hasselt.

In september 2015 vervolledigde Bart een doctoraatsproject aan de KU Leuven waarbij statische en dynamische posturale controle metingen werden uitgevoerd bij gekwetste personen (retrospectieve studies na VKB letsels en chronische enkelinstabiliteit) en niet-gekwetste personen (cross-sectionele en prospectieve studies in relatie tot knie- en enkelpathologie). Zijn huidige onderzoekslijnen gaan verder in op VKB problematiek en overbelasting blessures van het onderste lidmaat.

 

 

Dr. Ben van Cranenburgh

Ben van Cranenburgh studeerde geneeskunde in Amsterdam en werkte daarna vele jaren als wetenschappelijk onderzoeker bij het Centraal Instituut voor Hersenonderzoek. Hij is gepromoveerd op een neurofysiologisch onderwerp (“Neuronal Firing Patterns” ). Bij het Revalidatie Centrum Amsterdam verrichte hij klinisch onderzoek naar neuropsychologische functiestoornissen bij CVA patiënten. In 1987 richtte hij het instituut voor toegepast neurowetenschappen op (Stichting ITON, Haarlem), waar hij tot op heden werkzaam is.

 

Dr. Jan Pool

Jan Pool is epidemioloog en senior onderzoeker bij het lectoraat Leefstijl & Gezondheid van de Faculteit Gezondheidszorg aan de Hogeschool Utrecht en is als docent verbonden aan de Master Fysiotherapie. Binnen het lectoraat biedt hij ondersteuning aan het onderzoek van de promovendi en draagt zorg voor de verbinding masteronderwijs-lectoraat.

Hij is in 2007  gepromoveerd aan de VU Amsterdam op een onderzoek naar de effectiviteit van fysiotherapeutische interventies bij patienten met nekklachten en een onderzoek naar klinimetrische eigenschappen van veel gebruikte testen en vragenlijsten bij patienten met nekklachten. In 2013 ontving hij de David Lamb Award voor dit onderzoek van de International Federation of Orthopedic Manipulative Physical Therapist (IFOMPT).
Hij werkt nog 1 dag in de week in de praktijk bij het Paramedisch Centrum Impact te Zoetermeer.

 

Dr. Jan-Paul van Wingerden

Jan-Paul van Wingerden promoveerde in 2009 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In zijn proefschrift ‘Functional Anatomy in Low Back Rehabilitation: Balance in the Biopsychosocial Model’ verdedigt Jan Paul van Wingerden het belang van functionele anatomie in de behandeling van chronische a-specifieke lage rug en bekkenklachten. Jan Paul van Wingerden is directeur van het Spine & Joint Centre in Rotterdam.

 

Dr. Jorn Hogeweg

Jorn Hogeweg is directeur van het PELS instituut. Daarnaast is hij docent bij het Instituut voor Toegepaste Neurowetenschappen (ITON). Hij heeft jarenlange ervaring met begeleiding van mensen en weet hoeveel hobbels je soms moet nemen voordat je slaagt. Maar ook: hoe bevredigend het kan zijn als je je plek gevonden hebt. Sinds 1997 coördineert hij als trajectbegeleider de re-integratie trajecten van arbeidsgehandicapten, met name whiplash-patiënten (maar ook burn-out, rsi en chronische vermoeidheid). Hij is fysiotherapeut, neuropsycholoog en psychodramatherapeut. In 1995 promoveerde Jorn op pijndrempelonderzoek.

 

Dr. Lennard Voogt

Lennard Voogt is fysiotherapeut en promoveerde in 2009 aan de Universiteit voor Humanistiek op het proefschrift ‘De ervaringswereld van patiënten met chronische pijn: een empirisch-fenomenologisch onderzoek’. Momenteel is hij werkzaam als hoofddocent Fysiotherapie op de Hogeschool Rotterdam als programma leider onderzoeksagenda ‘chronische musculoskeletale pijn in de fysiotherapeutische praktijk’. Lennard is ook lid van de onderzoeksgroep Pain in Motion.

 

Dr. Maarten Schmitt

Maarten is fysiotherapeut en manueeltherapeut. Hij is als lector verbonden aan het Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam. Zijn onderzoek richt zich op de beïnvloeding van leefstijl-gerelateerde aandoeningen en op de gevolgen van aandoeningen van de wervelkolom op het bewegend functioneren. Hij is gepromoveerd op ‘functie en gezondheid bij mensen met post-traumatische nekpijn.

 

Dr. Nathan Hutting

Dr. Nathan Hutting is praktiserend fysiotherapeut en manueel therapeut en is werkzaam als senior onderzoeker bij het lectoraat Arbeid & Gezondheid van HAN University of Applied Sciences in Nijmegen. Hij is tevens bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT) en vertegenwoordigd Nederland binnen de ‘International Federation of Orthopaedic Manipulative Physical Therapists’ (IFOMPT).

Nathan is expert op het gebied van het klinisch redeneerproces gericht op het inschatten en voorkomen van ernstige complicaties na behandeling van de cervicale wervelkolom. Hij geeft presentaties en masterclasses over dit onderwerp in verschillende landen en op verschillende universiteiten/hogescholen. Hij is tevens voorzitter van en spreker in een focused symposium getiteld ‘Advcanced clinical reasoning for safe management of neck pain’ tijdens het IFOMPT congres van 2022 in Melbourne, Australië.

 

 

 

Dr. Nick van der Horst

Nick van der Horst behaalde zijn diploma fysiotherapie in 2007 aan de Hogeschool Utrecht. Hij werkte 10 jaar lang als sportfysiotherapeut/echografist/docent bij het Academie Instituut te Utrecht en daarna 2 jaar als sportfysiotherapeut en hoofd van de medische staf bij Go Ahead Eagles in Deventer. Momenteel is is Nick werkzaam als sportfysiotherapeut bij het 1e elftal van PSV. Zijn onderzoeks-activiteiten zijn gefocust op de voetbal-medische zorg. In 2017 behaalde hij zijn doctoraal na het verdedigen van zijn proefschrift ‘Prevention of hamstring injuries in male soccer’.

 

Dr. René Castien

René Castien is als manueel therapeut werkzaam bij het Paramedisch Behandelcentrum Hoofdpijn Haarlemmermeer (PBH), onderdeel van de gezondheidscentra Haarlemmermeer. In het PBH werkt hij samen met vier andere collega’s die zich hebben gespecialiseerd in de diagnostiek en de behandeling van mensen met hoofdpijn.

Sinds zijn promotie in 2013 is hij als senior onderzoeker verbonden aan de Faculteit Huisartsgeneeskunde van het Amsterdam UMC, VU en sinds 2017 aan de Faculteit Gedrags- en bewegingswetenschappen van de VU. Vanuit zijn functie als onderzoeker en manueel therapeut is hij nauw betrokken bij onderzoek naar de diagnostiek en de  behandeling van hoofdpijn dat voor een groot deel wordt uitgevoerd binnen het Paramedisch Behandelcentrum Hoofdpijn.

Als docent is hij sinds langere tijd actief binnen het kennisdomein cervicale wervelkolom op de SOMT, Amersfoort en verzorgt hij Masterclasses en lezingen over de diagnostiek en de behandeling van hoofdpijn op meerdere opleidingen (HU, Vrije Universiteit Brussel).     

 

 

Dr. Rob Langhout

Rob Langhout is geboren (1960) en getogen (diploma VWO en bachelor fysiotherapie 1980 respectievelijk 1985) in Nijmegen. Hij studeerde manuele therapie in Amersfoort (SOMT University of Physiotherapy, diploma 1991) en is daar docent wervelkolom. Hij werkte als fysiotherapeut bij de St. Maartenskliniek in Nijmegen (afdeling Orthopedie en Reumatologie 1985-1995).

En werkt sindsdien als mede-eigenaar en manueel therapeut in de 1e lijn bij Fysiotherapie Dukenburg Nijmegen. 

Zijn belangstelling voor sport biomechanica heeft geleid tot onderzoek van de voetbaltrap en van liesblessures, tot publicatie van een aantal artikelen in peer-reviewed tijdschriften en tot voordrachten op (inter-) nationale congressen. Hij promoveerde in juni 2019 aan het AMC-UvA/ACES in Amsterdam. Samen met Igor Tak (Utrecht) ontwikkelde hij bewegingssensoren om de techniek van de individuele sporter ‘on the pitch‘ te kunnen analyseren en sportblessures in een sport specifiek kader te plaatsen.

 

Dr. Robbert Gobbens

Robbert is als Lector Gezondheid en Welzijn van kwetsbare ouderen verbonden aan de Hogeschool Inholland en de Zonnehuisgroep Amstelland. Bovendien is hij gastprofessor bij de Universiteit Antwerpen.

 

Dr. Roger Kerry

Dr. Roger Kerry is Associate Professor in the Faculty of Medicine and Health Sciences at the University of Nottingham, UK. He is a Chartered Physiotherapist, and an honorary Fellow of the UK’s Musculoskeletal Association of Chartered Physiotherapists. His main clinical research interests have been in adverse events and physiotherapy interventions of the head and neck, particularly on the causal nature of the interventions. Roger is a member of several international working groups related to best practice for the management of head and neck pain. Roger is also undertaking research activity in the Philosophy of Science, investigating the nature of causation in evidence-based healthcare, and this was the focus of his PhD. He is well- published in these areas and has been an invited speaker at numerous international conferences. Roger has won several teaching awards, including two prestigious Lord Dearing Awards for Teaching & Learning following his work on the use of social media in education.

 

 


Deze website maakt gebruik van cookies.
Door gebruik te maken van de website, geeft u ons toestemming voor het gebruiken van deze cookies. Lees hier de privacy verklaring.