Inloggen

Login

Hier kunt u inloggen op het platform om u in te schrijven voor een cursus. Uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft u eerder in een e-mail ontvangen.
Heeft u nog geen account? Deze wordt automatisch aangemaakt als zich voor de eerste keer inschrijft voor een cursus.


Instagram Facebook

Zoek & Filter

Toon/verberg zoekopties
 • Eindigt na
  .
 • Start voor
  .

Zoeken & inschrijven

Analysing running technique & running re-education

Prijs: € 295,00
Prijs is inclusief: Lunch, koffie/thee,fris
Discipline: Fysiotherapie
Accreditatiepunten: 6
Register: Algemeen Fysiotherapeut, Sportfysiotherapeut
Toelichting accreditatiepunten De cursus is ook geaccrediteerd voor het Keurmerk Fysiotherapie
Docent(en): Robbie Billen en Stijn de Mot
 
Aantal dagen: 1
Startdatum: dinsdag 27 september 2022 van 09:30 tot 17:30 uur
 
Locatie: De Boei, Kerklaan 32, 3645 EV Vinkeveen

Inhoud

Naast de preventieve biomechanisch screening is een looptechnische analyse essentieel in de preventie en behandeling loopgerelateerde letsels. In deze opleiding wordt er een overzicht gegeven van de diverse hedendaagse concepten rond lopen en looptechniek. De ‘runninghype’ doet zich ook voor op gebied van wetenschappelijk onderzoek.

 


De meest recente wetenschappelijke studies rond dit topic zullen worden besproken. Er zal veel aandacht besteed worden aan foutenanalyse en remediëring, zowel tijdens het theoretische als het praktische gedeelte van deze opleiding. Diverse soorten loopschoenen en de verschillende technologieën die op de markt zijn zullen kritisch besproken worden. Een aantal eenvoudige technologische hulpmiddelen die makkelijk te implementeren zijn in de praktische setting worden voorgesteld.

Er wordt tevens dieper ingegaan op specifieke oefentherapie om deze zwakke schakels uit de looptechnische analyse aan te pakken. Er wordt aandacht besteed aan de opbouw van analytische naar functionele oefeningen. Tal van voorbeelden zullen voorgesteld en gedemonstreerd worden tijdens de praktijksessie.

Leerdoelen

Deze opleiding zal de therapeut/trainer meer inzicht geven in de hedendaagse concepten rond blessurepreventie, functionele oefentherapie, looptechnische analyse, het belang van running retraining en de keuze van loopschoenen. Na deze cursus is men in staat zelf een looptechnische analyse uit te voeren en de loper te adviseren in het optimaliseren van de looptechniek.

Doelgroep

(sport)fysiotherapeut

Aanvangsniveau

Fysiotherapeut

Studiebelasting

7 contacturen 

Studiemateriaal

Syllabus, PowerPoint presentatie

 

In De Boei in Vinkeveen is een sporthal afgehuurd voor de looptraining. De theorie wordt in een aparte zaal gegeven. Sportkleding en (hard)loopschoenen zijn noodzakelijk.

 

 Reacties van collega's die de cursus eerder hebben gevolgd:

  “Leerzaam met twee goede, deskundige docenten. Veel praktijk oefeningen geven een aangename afwisseling en daarnaast duidelijkheid omtrent de theorie”

 

  “Ik zou deze cursus aanraden aan iedereen die veel met hardlopers en aanverwante blessures te maken heeft. Het geeft een duidelijk inzicht in waar je naar moet kijken bij een hardloper en met wat voor -soms-simpele tools je het looppatroon al kunt verbeteren”


Docent(en):
 • Robbie Billen 150x200.jpgRobbie Billen

  Robbie Billen is licentiaat in de Motorische Revalidatie en Kinesitherapie en Manueel Therapeut en heeft reeds een jarenlange ervaring in de behandeling van loopgerelateerde letsels en in de begeleiding van lopers. Hij is jaren actief geweest als looptechnisch trainer bij de Vlaamse Triatlon- en Duatlonfederatie en als clubtrainer bij Daring Club Leuven Altetiek.

  Momenteel begeleidt Robbie Billen zowel recreatieve als competitieve sporters uit de atletiek & triatlon. Hij heeft zijn eigen kinesitherapiepraktijk te Bertem. Daarnaast is hij ook actief binnen RunningSmart.

   

 • Stijn de Mot 150x200.jpgStijn de Mot

  Stijn De Mot is licentiaat in de Motorische Revalidatie en Kinesitherapie en behaalde daarna ook zijn diploma Manuele Therapie aan de KU Leuven. Hij werkt al 15 jaar als zelfstandig kinesitherapeut en deed ook ervaring op als wetenschappelijk medewerker aan de KU Leuven (Topsport ABC).

  Sinds 2002 runt hij in Lennik de groepspraktijk ExTraFit, waar hij zich specialiseert in manuele therapie en tevens in de revalidatie en preventie van sportletsels. Stijn De Mot is medezaakvoerder bij RunningSmart.

   


Deze website maakt gebruik van cookies.
Door gebruik te maken van de website, geeft u ons toestemming voor het gebruiken van deze cookies. Lees hier de privacy verklaring.