Inloggen

Login

Hier kunt u inloggen op het platform om u in te schrijven voor een cursus. Uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft u eerder in een e-mail ontvangen.
Heeft u nog geen account? Deze wordt automatisch aangemaakt als zich voor de eerste keer inschrijft voor een cursus.


Instagram Facebook

Zoek & Filter

Toon/verberg zoekopties
 • Eindigt na
  .
 • Start voor
  .

Zoeken & inschrijven

Kinetic Control module: Muscle synergies

2 dagen nek/schouder, 2 dagen lage rug/heup, 2 dagen local muscle synergie

Prijs: € 995,00 (betaling in 3 termijnen is mogelijk)
Prijs is inclusief: Warme maaltijd, koffie/thee, fris
Discipline: Fysiotherapie
Accreditatiepunten: 37
Register: Algemeen Fysiotherapeut, Sportfysiotherapeut, Vrij deel KRF NL
Toelichting accreditatiepunten De cursus is ook geaccrediteerd voor het Keurmerk Fysiotherapie
Docent(en): Jeannette Hoftijzer
 
Aantal dagen: 6
Startdatum: dinsdag 8 februari 2022 van 14:00 tot 21:00 uur
Vervolgdata: Woensdag 9 februari 2022 van 14.00 tot 21.00 uur
Maandag 21 maart 2022 van 14.00 tot 21.00 uur
Dinsdag 22 maart 2022 van 14.00 tot 21.00 uur
Woensdag 13 april 2022 van 14.00 tot 21.00 uur
Donderdag 14 april 2022 van 14.00 tot 21.00 uur
 
Locatie: Theater Koningshof, Uiverlaan 20, 3145 XN Maassluis


In 2018 is Scholing Randstad West gestart met de opleiding Kinetic Control (www.kineticcontrol.com). De volledige opleiding bestaat uit drie modules:

 1. KC Module: Coordination efficiency (diagnosestelling en bewegingspatronen hertrainen)
 1. KC Movement Module: Muscle Synergies (spierspecifieke tests en - oefentherapie)
 1. KC Movement Module: Advanced Options (masterclasses)

 Klik hier voor algemene informatie over Kinetic Control.

De juiste activatie en samenwerking tussen spiergroepen met een verschillende functie in de bewegingsketen, is de basis van gezond bewegen. In tegenstelling tot de 'Coördinatie-efficiëntie'-modules van Kinetic Control die een uitstekende manier zijn om actuele pijnklachten aan te pakken, zijn de' Muscle Synergies'-modules meer gericht op het voorkomen van klachten aan het bewegingsapparaat. Deze module biedt klinische hulpmiddelen voor het beoordelen en trainen van spieractivatie bij afwezigheid van een testvarianten (zoals EMG en echografie), een beter begrip van de verschillende rollen van musculaire synergiën, een verbetering van cueing en fascilitatie technieken, en observatie skills van bewegingsgedrag van patienten voor een brede patiëntengroep .

Doelstelling

De Kinetic Control opleiding zal je helpen om het mechanisme dat verantwoordelijk is voor deze afwijkende bewegingspatronen grondig te begrijpen. Tevens zal je in staat zijn om bewegingsdysfuncties te identificeren, te diagnosticeren en ze efficiënt te behandelen. Deze cursus heeft als doelstelling om je onderzoeksvaardigheden te ontwikkelen teneinde een diagnose en classificatie van motorische controle te kunnen formuleren. Tevens leer je een efficiënt behandelplan op te stellen en uit te voeren met de patiënt.

Doelgroep

De cursus is geschikt voor (sport)fysiotherapeuten en manueeltherapeuten die een actieve benadering hebben in hun handelen en hun patiënten op een duurzame manier willen helpen controle te krijgen over hun klachten of blessures.

Inhoud cursusdagen Kinetic Control module: Muscle synergie

2-daagse 'Beyond global movement control for pain and recurrence'

Cursusdata: Dinsdag 8 februari en woensdag 9 februari 2022

Inhoud

Deze module biedt de fysiotherapeut de mogelijkheid om de verminderde aansturing van het lokale spiersysteem vast te stellen en wanneer testen en trainen van dit systeem geïndiceerd is. In de afgelopen 20 jaar is er in grote hoeveelheden literatuur rekening gehouden met de rol van deze spieren bij chroniciteit van klachten. Transversus en Multifidi worden veelvuldig getraind, maar gebeurt dit op de juiste manier en is het altijd noodzakelijk? Deze 2 daagse module geeft clinici een gesystematiseerd raamwerk voor de behandeling van recidieven door middel van een evidence-based beoordeling en training van meerdere lokale stabiliserende spiersynergisten.

2-daagse 'Muscle synergies for low back and hip'

Cursusdata: Maandag 21 maart en dinsdag 22 maart 2022

Inhoud

Een optimale synergie tussen de verschillende spiergroepen en hun verschillende taken is essentieel om lage rug en heup klachten blijvend onder controle te houden. Recidieven ontstaan vaak vanwege een veranderende rol van spiergroepen. De spiergroepen verantwoordelijk voor het handhaven houding en laag belaste activiteiten vertonen een inhiberende functie en de spieren verantwoordelijk voor kracht en snelheid worden dominant in de keten. In de ze module leer je de spiergroepen specifiek te testen op hun activatie, uithouding en rol in de keten. Op basis van deze testen ben je na de cursus in staat om een zeer specifiek en doeltreffend verbeterplan op te stellen.

2-daagse 'Muscle synergies for neck and shoulder'

Cursusdata: Woensdag 13 april en donderdag 14 april 2022

Inhoud

Het trainen, revalideren van de nek-schouderregio wordt vaak als lastig ervaren. In deze module leer je met gestandaardiseerde testen welke spieren een dominante rol vervullen in deze regio en welke spieren juist een latente rol. Deze veranderde synergie is vaak verantwoordelijk voor recidiverende pijnklachten in de nek en schouder, myogene beperkingen en hoofdpijn. Je leert cues en fascilitatie technieken om jouw patiënten weer een optimaal bewegingsgedrag in deze regio aan te leren. Deze vaardigheden geven de clinici extra skills buiten de al bestaande “hands on” technieken om mensen met nek en schouderklachten hun pijnklachten te leren managen.

Didactische werkwijze

Theoretische uiteenzetting zal afgewisseld worden met een praktische demonstratie van testen om bewegingsdysfuncties te identificeren en oefentherapie om juiste aansturing aan te leren. Er wordt ruimschoots tijd besteed aan het praktiseren van de aangeboden oefenstof, we vragen een actieve bijdrage van de cursist.

Aanvangsniveau

Fysiotherapeut met kennis van functionele anatomie

Studiebelasting

36 contacturen, opdracht in de voorbereiding en na afloop van de module

Studiemateriaal

 • Reader
 • Excersise cataloque met alle testen en oefeningen is ter beschikking
 • Sportkleding wordt aanbevolen

Docent(en):
 • Jeannette_Hoftijzer_150x200.jpgJeannette Hoftijzer

  Jeannette Hoftijzer is fysiotherapeut en manueeltherapeut. Zij is mede ontwikkelaar van “The Performance Matrix®”, Movement Solutions UK.

   

   


Deze website maakt gebruik van cookies.
Door gebruik te maken van de website, geeft u ons toestemming voor het gebruiken van deze cookies. Lees hier de privacy verklaring.