Inloggen

Login

Hier kunt u inloggen op het platform om u in te schrijven voor een cursus. Uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft u eerder in een e-mail ontvangen.
Heeft u nog geen account? Deze wordt automatisch aangemaakt als zich voor de eerste keer inschrijft voor een cursus.


Instagram Facebook

Zoek & Filter

Toon/verberg zoekopties
 • Eindigt na
  .
 • Start voor
  .

Zoeken & inschrijven

Kinetic Control module: Coordination Efficiency

2 dagen nek/schouder, 2 dagen lage rug/heup, 2 dagen intergratie/coördinatie

Prijs: € 995,00 (betaling in 3 termijnen is mogelijk)
Prijs is inclusief: Warme maaltijd, koffie/thee, fris
Discipline: Fysiotherapie
Accreditatiepunten: 39
Register: Algemeen Fysiotherapeut, Sportfysiotherapeut, Vrij deel KRF NL
Toelichting accreditatiepunten De cursus is ook geaccrediteerd voor het Keurmerk Fysiotherapie
Docent(en): Jeannette Hoftijzer
 
Aantal dagen: 6
Startdatum: maandag 12 september 2022 van 14:00 tot 21:00 uur
Vervolgdata: Dinsdag 13 september 2022 van 14.00 tot 21.00 uur
Dinsdag 15 november 2022 van 14.00 tot 21.00 uur
Woensdag 16 november 2022 van 14.00 tot 21.00 uur
Maandag 9 januari 2023 van 14.00 tot 21.00 uur
Dinsdag 10 januari 2023 van 14.00 tot 21.00 uur
 
Locatie: Theater Koningshof, Uiverlaan 20, 3145 XN Maassluis


In 2018 is Scholing Randstad West gestart met de opleiding Kinetic Control (www.kineticcontrol.com). De volledige opleiding bestaat uit drie modules:

 1. KC Module: Coordination efficiency (diagnosestelling en bewegingspatronen hertrainen)
 1. KC Movement Module: Muscle Synergies (spierspecifieke tests en - oefentherapie)
 1. KC Movement Module: Advanced Options (masterclasses)

Klik hier voor algemene informatie over Kinetic Control.

 

Bewegen is medicijn, gezond bewegen wordt in onze hedendaagse maatschappij steeds belangrijker en waardevoller. Wil jij als fysiotherapeut jouw patiënten het maximale kunnen bieden op het gebied van gezond en pijnvrij bewegen dan zijn de Kinetic Control cursussen de manier om jouw dienstverlening naar een hoger niveau te brengen.

Hedendaags wetenschappelijk onderzoek toont duidelijk aan dat personen met pijn een afwijkend bewegingspatroon vertonen, ze sturen hun lichaam zeer eenzijdig aan, waardoor overbelastingsklachten al bij matige inspanning optreden. Oefentherapie in de vorm van basale oefeningen of training in de sportschool zullen jouw patiënt niet baten omdat het mechanisme wat verantwoordelijk is voor de veranderende aansturing van het lichaam niet wordt getraind.

Doelstelling

De Kinetic Control opleiding zal je helpen om het mechanisme dat verantwoordelijk is voor deze afwijkende bewegingspatronen grondig te begrijpen. Tevens zal je in staat zijn om bewegingsdysfuncties te identificeren, te diagnosticeren en ze efficiënt te behandelen. Deze cursus heeft als doelstelling om je onderzoeksvaardigheden te ontwikkelen teneinde een diagnose en classificatie van motorische controle te kunnen formuleren. Tevens leer je een efficiënt behandelplan op te stellen en uit te voeren met de patiënt.

Doelgroep

De cursus is geschikt voor (sport)fysiotherapeuten en manueeltherapeuten die een actieve benadering hebben in hun handelen en hun patiënten op een duurzame manier willen helpen controle te krijgen over hun klachten of blessures.

Inhoud cursusdagen Kinetic Control module: Coordination Efficiency

 

2-daagse 'Multi-joint synergies in alignment and coordination'

Cursusdata: Dinsdag 17 mei en woensdag 18 mei 2022

Inhoud

Het goed kunnen observeren en analyseren van de gehele bewegingsketen is essentieel om patiënten te kunnen trainen in de gehele keten. Tijdens deze twee dagen leer je de movement control testen uit de modules “the low back & hip” en “neck & shoulder” te interpreteren in de gehele keten. Synergiën van het musculaire systeem worden geanalyseerd en daaruit wordt geconcludeerd welke training nodig is om de juiste samenwerking tussen spieren in de gehele keten te optimaliseren.

 

2-daagse 'Coordination efficiency to optimise movement retraining for the low back & hip'

Cursusdata: Dinsdag 21 juni en woensdag 22 juni 2022

Inhoud

De lage rug en de heupen functioneren als één eenheid en hebben een belangrijke dynamische en controlerende taak in de gehele bewegingsketen. De juiste aansturing van deze regio is cruciaal voor bijvoorbeeld het handhaven van een juiste houding. Tijdens deze twee dagen leer je, op basis van een gestructureerde “movement control” testen en evaluatie, de bewegingsdysfuncties van de lage rug en heup (her)kennen die relevant zijn voor de klachten van je patiënten.

 

2-daagse 'Coordination efficiency to optimise movement retraining for the neck & shoulder'

Cursusdata: maandag 12 september en dinsdag 13 september 2022

Inhoud

Een beperkte bewegingscontrole in de nek- en schouderregio wordt geassocieerd met schouderpijn, nekpijn en functiestoornissen in deze regio. Een gericht onderzoek naar de bewegingscontrole van de cervicale wervelkolom, glenohumeraal gewricht en de scapulo-thoracale connectie is dan ook cruciaal voor een efficiënte behandeling van schouder- en nekklachten. Tijdens deze twee dagen leer je, op basis van een gestructureerde “movement control” testen en evaluatie, de bewegingsdysfuncties van deze regio te (her)kennen die relevant zijn voor de nek-schouderklachten van je patiënten.

Didactische werkwijze

Theoretische uiteenzetting zal afgewisseld worden met een praktische demonstratie van testen om bewegingsdysfuncties te identificeren en oefentherapie om juiste aansturing aan te leren. Er wordt ruimschoots tijd besteed aan het praktiseren van de aangeboden oefenstof, we vragen een actieve bijdrage van de cursist.

Aanvangsniveau

Fysiotherapeut met kennis van functionele anatomie

Studiebelasting

36 contacturen, opdracht in de voorbereiding en na afloop van de module

Studiemateriaal

 • Reader
 • Excersise cataloque met alle testen en oefeningen is ter beschikking
 • Sportkleding wordt aanbevolen

Docent(en):
 • Jeannette_Hoftijzer_150x200.jpgJeannette Hoftijzer

  Jeannette Hoftijzer is fysiotherapeut en manueeltherapeut. Zij is mede ontwikkelaar van “The Performance Matrix®”, Movement Solutions UK.

   

   


Deze website maakt gebruik van cookies.
Door gebruik te maken van de website, geeft u ons toestemming voor het gebruiken van deze cookies. Lees hier de privacy verklaring.