Inloggen

Login

Hier kunt u inloggen op het platform om u in te schrijven voor een cursus. Uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft u eerder in een e-mail ontvangen.
Heeft u nog geen account? Deze wordt automatisch aangemaakt als zich voor de eerste keer inschrijft voor een cursus.


Instagram Facebook

Zoek & Filter

Toon/verberg zoekopties
 • Eindigt na
  .
 • Start voor
  .

Zoeken & inschrijven

Eerstelijns revalidatie na corona

Prijs: € 250,00
Prijs is inclusief: Warme maaltijd, koffie/thee,fris
Discipline: Fysiotherapie
Accreditatiepunten: 7
Register: Algemeen Fysiotherapeut, Geriatrie Fysiotherapeut, Vrij deel KRF NL
Toelichting accreditatiepunten De cursus is ook geaccrediteerd voor het Keurmerk Fysiotherapie
Docent(en): Lisette Heystee en Jenneke van Limpt. Gastdocent: Susanne Koot
 
Aantal dagen: 1
Startdatum: maandag 27 september 2021 van 13:30 tot 21:30 uur
 
Locatie: Theater Koningshof, Uiverlaan 20, 3145 XN Maassluis


In 2020 werd de wereld opgeschrikt door een nieuw virus, het Covid-19 virus. De impact op de samenleving is groot, en de revalidatie van de cliënten vraagt om maatwerk. Soms is dit alleen mogelijk met een heel systeem van mantelzorg en professionele hulpverlening.

Kerngedachte

De docenten van deze cursus hebben de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het werken aan (revalidatie-) doelen bij ouderen. Daardoor hebben zij ook ervaring met revalidatie na IC opnames en wat er komt kijken bij complexe revalidatievraagstukken. Een grote groep COVID-19 cliënten ervaart een scala aan klachten; het is dus belangrijk om breed te kijken. Daarnaast wordt het door cliënten (en hun naasten) als een ‘life event’ bestempeld: een ziekenhuisopname of verblijf in Geriatrisch Revalidatie Centrum is enerverend. 

Omdat COVID-19 een nieuwe aandoening is, waarvan we de ‘ins en outs’ pas de komende jaren in detail zullen ontdekken is het juist goed om de nu beschikbare kennis en ervaringen over de revalidatie na COVID-19 met elkaar te delen. Tijdens deze cursus staat het de begeleiding van fysiotherapeuten die werken met cliënten met COVID 19 in de 1e lijn centraal.  We hopen de deelnemers aan de hand van voorbeelden uit de praktijk, casuïstiek en interactie (op 1,5 meter afstand) een goede verdieping mee te geven.

Waarom deze cursus?

Door de wereldwijde uitbraak van Covid-19 werden wij allemaal geconfronteerd met een heel nieuw ziektebeeld, met grote gevolgen voor het dagelijks functioneren. In de revalidatie van cliënten die een infectie met het coronavirus hebben doorgemaakt zijn we als fysiotherapeuten genoodzaakt om het klinisch redeneren centraal te stellen; juist omdat er nog zo weinig ‘evidence’ is.

Daarnaast heb je in je rol als behandelaar ook veel aan je ervaring. Al deze factoren willen we in deze cursus graag samenbrengen. Kennis delen en samenbrengen om zo van en met elkaar te leren.

Vanwege de complexiteit van de revalidatie na Covid-19 is het fijn als er een groep collega’s met je meedenkt. ‘Sharing is caring’ is een term die je veel hoort, en deze cursus heeft als doel om de deelnemers verder te helpen in het proces van de juiste behandelmogelijkheden bij COVID-19 cliënten. We nemen ook een kijkje in de keuken van een aantal andere disciplines; denk aan de rol van cognitie bij cliënten die het Post-ic syndroom hebben gehad, of de technieken uit de sport- en prestatiepsychologie die je kunnen helpen bij het stellen van de juiste doelen.

 

Wil jij ook horen hoe anderen handelen bij cliënten met COVID-19? Dan is deze interactieve cursus iets voor jou!

Doelstellingen

De deelnemer kan/kent

 • gekoppeld aan (eigen) casuïstiek behandelmogelijkheden gericht op COVID 19 cliënten bespreken met vakgenoten

 • de meest recente ontwikkelingen en actuele medische inzichten op het gebied van COVID-19 en Post IC. De laatste versies van de ‘aanbevelingen fysiotherapeutisch handelen bij COVID-19’ en relevante medische richtlijnen zullen worden besproken

 • inzichten uit actueel wetenschappelijk onderzoek rond COVID-19 vertalen naar de dagelijkse (fysiotherapeutische) praktijk

 • signalen passend bij het Post IC syndroom herkennen en weet welke fysiotherapeutische behandelstrategie je kunt toepassen

 • het belang van mindset en gezondheidsvaardigheden (zoals positieve gezondheid) bij het voorkomen én behandelen van klachten als gevolg van COVID

 • de doelen/hulpvraag van de cliënt bepalen en het supportsysteem van de cliënt begeleiden vanuit een coachende rol

Doelgroep

Fysiotherapeuten werkzaam in de eerste lijn

Aanvangsniveau

HBO

Studiebelasting

7 contacturen + 2 zelfstudie uren (casuïstiek aanleveren + lezen)

Didactische werkwijze

Interactieve presentatie


Docent(en):
 • Heystee, Lisette_150x200.jpgLisette Heystee

  Fysio/manueeltherapeut MSc, Gezondheidswetenschapper. Heeft 10 jaar in de particulier praktijk gewerkt en is daarna betrokken geraakt bij het opzetten van een nieuwe klinische GRZ afdeling in een ziekenhuis in het zuiden van het land.

   

 • Jenneke_van_LImpt_150x200.jpgJenneke van Limpt

  Jenneke kent de ouderenzorg van A tot Z. Heeft veel ervaring in diverse settings binnen de ouderenzorg variërend van revalidatie, PG en 1e lijn. Geeft gastlessen voor hogescholen en innovatieve bedrijven binnen de ouderenzorg.

   

 • Susanne_Koot_150x200.jpgSusanne Koot

  Susanne Koot is GZ-psycholoog en neuropsycholoog. Momenteel is zij werkzaam in het ziekenhuis, voorheen werkzaam in de geriatrische en medisch specialistische revalidatie. Zij heeft een passie voor psychologische behandeling en diagnostiek van patiënten met (chronische) medische aandoeningen, neurologische of neurodegeneratieve ziektebeelden en momenteel nauw betrokken bij de COVID-19 zorg. Denkt graag mee op beleidsniveau en is betrokken bij innovatie en ontwikkeling. 

   


Deze website maakt gebruik van cookies.
Door gebruik te maken van de website, geeft u ons toestemming voor het gebruiken van deze cookies. Lees hier de privacy verklaring.