Inloggen

Login

Hier kunt u inloggen op het platform om u in te schrijven voor een cursus. Uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft u eerder in een e-mail ontvangen.
Heeft u nog geen account? Deze wordt automatisch aangemaakt als zich voor de eerste keer inschrijft voor een cursus.


Instagram Facebook

Zoek & Filter

Toon/verberg zoekopties
 • Eindigt na
  .
 • Start voor
  .

Zoeken & inschrijven

Subacromiale schouderpijn: De huidige evidentie in praktijk gebracht

Prijs:
Prijs is inclusief: warme maaltijd, koffie/thee,fris
Discipline: Fysiotherapie
Accreditatiepunten: 7
Register: Algemeen Fysiotherapeut, Vrij deel KRF NL
Toelichting accreditatiepunten De cursus is ook geaccrediteerd voor het Keurmerk Fysiotherapie
Docent(en): Prof. Dr. Filip Struyf en Dr. Lennard Voogt
 
Aantal dagen: 1
Startdatum: donderdag 26 september 2019 van 13:30 tot 21:30 uur
 
Locatie: Theater Koningshof, Uiverlaan 20, 3145 XN Maassluis

Veel mensen bezoeken de fysiotherapeut vanwege klachten over schouderpijn. Schouderpijn hindert mensen in hun dagelijkse activiteiten, tijdens hun nachtrust en belemmert het uitvoeren van hobby’s. 

 

In de literatuur wordt onderscheid gemaakt in verschillende vormen van schouderpijn. Zo wordt er gesproken over: 1) de frozen shoulder, 2) de (posttraumatische) instabiele schouder en 3) rotator-cuff gerelateerde schouderklachten.lhoewel dit nog vrij grofmazige categorieën zijn wordt verondersteld dat er onderscheidende pathofysiologische processen spelen bij deze verschillende vormen van schouderproblematiek die allen een specifieke fysiotherapeutische insteek vereisen.

 

Inhoud

In deze cursus wordt ingezoomd op ‘rotator-cuff gerelateerde’ klachten en staat de typische patiënt met schouderpijn uit de alledaagse beroepspraktijk centraal. De afgelopen jaren is er veel relevant onderzoek verschenen dat zowel voor de prognostiek van deze klachten als de fysiotherapeutische diagnostische (on)mogelijkheden als de therapeutische interventies van belang is. Tijdens de cursus worden deze resultaten uit wetenschappelijk onderzoek besproken in het licht van de alledaagse praktijk. Het aanbieden van concrete handvatten voor de praktijk is een belangrijk onderdeel van de cursus.

pdf Klik hier voor het programma (217 KB)

Doelstelling

Update van de laatste wetenschappelijke evidentie met betrekking tot het klinisch onderzoek en revalidatie van rotatorcuff gerelateerde schouderklachten.

Doelgroep

Fysiotherapeuten en Kinesitherapeut

Studiebelasting

7 contacturen 

Aanvangsniveau

HBO

Didactische werkwijze

Interactief college

Studiemateriaal

PowerPoint presentatie

 •  

 • Docent(en):
  • Lennard_Voogt1_150x200.jpgDr. Lennard Voogt

   Lennard Voogt is fysiotherapeut en promoveerde in 2009 aan de Universiteit voor Humanistiek op het proefschrift ‘De ervaringswereld van patiënten met chronische pijn: een empirisch-fenomenologisch onderzoek’. Momenteel is hij werkzaam als hoofddocent Fysiotherapie op de Hogeschool Rotterdam als programma leider onderzoeksagenda ‘chronische musculoskeletale pijn in de fysiotherapeutische praktijk’. Lennard is ook lid van de onderzoeksgroep Pain in Motion.

    


  Deze website maakt gebruik van cookies.
  Door gebruik te maken van de website, geeft u ons toestemming voor het gebruiken van deze cookies. Lees hier de privacy verklaring.