Inloggen

Login

Hier kunt u inloggen op het platform om u in te schrijven voor een cursus. Uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft u eerder in een e-mail ontvangen.
Heeft u nog geen account? Deze wordt automatisch aangemaakt als zich voor de eerste keer inschrijft voor een cursus.


Instagram Facebook

Prof.Dr. Olivier Mairesse

prof-dr-olivier-mairesse

Olivier Mairesse, MPsy, PhD, behaalde een diploma Klinische Psychologie (2002) en promoveerde in 2007 aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Zijn onderzoek richtte zich voornamelijk op cognitieve informatieintegratie en psychometrie in het domein van slaaponderzoek.


Olivier heeft ook bijkomende postgraduaatsdiploma's in statistiek, forensisch onderzoek, bedrijfskunde en somnologie. In 2004 werd hij bekroond met de Young Scientist's Award van de European Sleep Research Society voor zijn onderzoek naar psychomotorische prestaties en executive functioning in slaapapneu. In 2009 won hij de André Kahn Sleep Award van de Belgische Vereniging voor Slaaponderzoek en Slaapgeneeskunde voor zijn werk rond cognitieve algebraïsche integratie in slaperigheidsbeoordelingen.

Als postdoctoraal medewerker heeft hij van 2008 tot 2012 zijn expertise in psychologische metingen en cognitieve besluitvorming in het domein van de vervoerseconomie toegepast op de afdeling Transport en logistiek onderzoek (VUB) van MOSI-Transport en logistiek. Sinds 2009 is hij verbonden aan het Laboratoire de Psychologie Médicale (Université Libre de Bruxelles, UVC Brugmann) waar hij zijn onderzoek naar slaap en psychometrie voortzet. Naast zijn activiteiten als ESA-postdoctoraal onderzoeker in slaap in extreme omstandigheden aan de Koninklijke Militaire Academie (sinds 2011), is hij momenteel aangesteld als universitair docent in klinische gedrags-neurowetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel (sinds 2012) en als algemeen somnoloog aan het Centrum voor Slaap- en Biologische Ritmes van het Universitair Ziekenhuis Brugmann sinds 2013. Hij auteur en co-auteur van meer dan 50 publicaties in internationale peer-reviewed wetenschappelijke tijdschriften en gecertificeerd cognitief gedragstherapeut voor insomnie.Deze website maakt gebruik van cookies.
Door gebruik te maken van de website, geeft u ons toestemming voor het gebruiken van deze cookies. Lees hier de privacy verklaring.