Inloggen

Login

Hier kunt u inloggen op het platform om u in te schrijven voor een cursus. Uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft u eerder in een e-mail ontvangen.
Heeft u nog geen account? Deze wordt automatisch aangemaakt als zich voor de eerste keer inschrijft voor een cursus.


Instagram Facebook

Scholing Randstad West wil ook content met je delen. We publiceren een aantal wetenschappelijke samenvattingen per jaar over interessante onderwerpen. Daardoor kun je als fysiotherapeut eenvoudig op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen je vakgebied. Renske Annevelink kiest de artikelen voor ons uit en bewerkt deze.  De artikelen hebben directe relevantie voor de praktijk.

Culturele diversiteit en chronische pijn

Als fysiotherapeut krijgen we vrijwel dagelijks te maken met cliënten die kampen met chronische musculoskeletale pijnklachten (chronische MSK pijn). Niet alleen de omvang maar meer nog de diversiteit en complexiteit van de ervaren problematiek binnen deze cliëntgroep vormen een belangrijke uitdaging voor onze fysiotherapeutische hulpverlening. Inmiddels is duidelijk dat chronische MSK pijn gezien kan worden als een biopsychosociaal probleem waarbinnen allerlei biologische, contextuele, cognitieve en emotionele factoren een rol spelen. Vanuit onderzoek is gebleken dat o.a. pain beliefs, cognitie en gedrag belangrijke factoren zijn binnen de diagnose en behandeling van cliënten met chronische MSK pijn. Hoewel deze factoren een sterk individu specifiek karakter hebben, zijn er aanwijzingen voor overeenkomsten in pain beliefs, cognitie en gedrag op basis van etniciteit en culturele achtergrond. Lees verder

 

 

  


Mijn naam is Renske Annevelink en van origine ben ik fysiotherapeut en gezondheidswetenschapper. Op dit moment houd ik mij vooral bezig met het geven van onderwijs binnen de bacheloropleiding Fysiotherapie wat ik combineer met het doen van onderzoek binnen het Kenniscentrum Zorginnovatie aan de Hogeschool Rotterdam. Samen met collega’s werk ik momenteel aan het CuPiD-onderzoek waarbij we onderzoek doen naar de sociaal-culturele diversiteit bij cliënten met musculoskeletale pijnklachten.  Ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk de verbinding te maken tussen wetenschappelijk onderzoek en de fysiotherapeutische beroepspraktijk. Ten slotte is wetenschappelijk onderzoek pas echt waardevol wanneer we hier in ons dagelijks (fysiotherapeutisch) handelen iets mee kunnen. 


Deze website maakt gebruik van cookies.
Door gebruik te maken van de website, geeft u ons toestemming voor het gebruiken van deze cookies. Lees hier de privacy verklaring.