Prettig Dichtbij Leren

Inloggen

Login

Hier kunt u inloggen op het platform om u in te schrijven voor een cursus. Uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft u eerder in een e-mail ontvangen.
Heeft u nog geen account? Deze wordt automatisch aangemaakt als zich voor de eerste keer inschrijft voor een cursus.


Facebook Twitter

Aantal cursusdagen: 3

Scholing Randstad West organiseert in samenwerking met de Opleiding Orthopedische Manuele Therapie een 3-daagse cursus waarin klachten van de cervicale wervelkolom centraal staan. In deze cursus wordt de diagnostiek en behandeling rondom dit thema in theorie en praktijk besproken. Een belangrijk deel van de tijd is ingeruimd om praktische vaardigheden aan te leren welke direct in de dagelijkse praktijk kunnen worden toegepast.

Inhoud van de cursus

In het theoretisch onderwijs worden de volgende onderdelen besproken:

  • Functionele anatomie
  • Biomechanica
  • Pathologie gerelateerd aan de cervicale wervelkolom
  • Herkennen van red flags
  • Clinical prediction rules
 

In het praktisch onderwijs worden de volgende onderdelen besproken:

  • Basis scanning met nadruk op red flags, clinical prediction m.b.t. het voorspellen van behandelresultaten en co-morbiditeit(en)
  • Arthrokinematisch onderzoek m.b.t. facetgewrichten en discus intervertebralis.
  • Classificeren van hypomobiliteit
  • Het behandelen van arthrogene beperkingen

Kernvraagstukken uit het beroep zijn vertrekpunt voor de leeractiviteiten. Dit probleemgestuurde onderwijs maakt gebruik van peer review. De cursist neemt bij elk cursusblok een uitgeschreven casus mee uit de eigen praktijksituatie en presenteert deze tijdens het lesblok. Daarna wordt dit praktijkvoorbeeld deels leidraad voor de inhoud van het onderwijsblok. Met de aangeleerde lesstof verkrijgt de fysiotherapeut een verdieping in de onderzoek- en behandelmogelijkheden in de dagelijkse behandeling van patiënten

Doelstelling

Met de aangeleerde lesstof verkrijgt de fysiotherapeut een verdieping in onderzoek- en behandelmogelijkheden in de dagelijkse behandeling van patiënten.

Studiebelasting

2 uur voorbereiding per cursusdag en 21 contacturen

Doelgroep

Fysiotherapeut

Aanvangsniveau

Fysiotherapeut

Studiemateriaal

Syllabus

Accreditatiepunten

23 punten voor het register Algemeen Fysiotherapeut. De cursus is ook geaccrediteerd voor het Keurmerk Fysiotherapie

Prijs

t/m 20 deelnemers € 5225,- inclusief B.T.W., exclusief reis- en eventuele verblijfskosten docenten

Docent

 

Hans van den Berg werkt vanaf 1976 als fysiotherapeut en manueeltherapeut. Naast het behandelen van patiënten met klachten van het houdings- en bewegingsapparaat is hij als docent en later als (mede)directeur van de Nederlandse Academie voor Orthopedische Geneeskunde intensief betrokken bij onderwijs aan fysiotherapeuten, manueeltherapeuten en artsen. In 1990 richt hij de Opleiding Orthopedische Manuele Therapie (OOMT) op. Nog steeds is hij als docent verbonden aan de opleiding Professional Master Orthopedische Manuele Therapie.

Deze website maakt gebruik van cookies.
Door gebruik te maken van de website, geeft u ons toestemming voor het gebruiken van deze cookies. Lees hier de privacy verklaring.